Se aika kuukaudesta

tiistai 11. joulukuuta 2012 Valeäiti 20 Kommenttia

Flunssakaudella on vaihtuvat vastaukset. Kysymykseen: "meidän lapsella on kyllä vähän yskää ja nuhaa, uskallatteko silti nähdä meitä?" saa eri vastauksia ajankohdasta riippuen.

Edellisen flunssan alusta päivä:
"Nää on kans sen verran kipeitä, ettei ehkä voida leikkiä. Tai kai sitä vois vähän ulkona tavata."

Edellisen flunssan alusta kolme päivää:
"Samat pöpöt näillä on, tervetuloa"

Edellisen flunssan alusta kaksi viikkoa:
"Näillä on edelleen kanssa räkänokkaa, Samapa tuo." (huomaa, että todellisuudessa välissä on alkanut jo toinen flunssa)

Edellisen flunssan alusta on kuukausi:
"Joo joo ei kai sieltä mitään tule. Jos ne nyt ei kauheasti pussaile." (huomaa, ettei tätä vastausvaihtoehtoa ikinä pääse käyttämään)

Edellisen flunssan lopusta viikko:
"Me päästiin just vasta edellisestä eroon, en ehkä viitti riskeeraa" (huomaa, että seuraava flunssa on siis jo tulossa vaikket sitä vielä tiedä).

Poikkeus: kysyjän lapsi onkin oksentanut:
"Ei kyllä on nyt parempi jättää väliin, siirretään pari päivää" (huomaa, että tätä perhettä vältellään seuraavat kaksi viikkoa)

Flunssakaudella on vaihtuvat vastaukset. Kysymykseen: "meidän lapsella on kyllä vähän yskää ja nuhaa, uskallatteko silti nähdä meitä?&q...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

20 kommenttia :

 1. Meidän kuopus on viimeisten neljän viikon aikana tainnut olla kolme päivää päiväkodissa (eilen ja tänään on ne toka ja kolmas päivä). Alkaa vähän huumorintaju jo lipsua. Nytkin se on siellä ihan räkänokkaisena, mutta pakko mun on välillä päästä töihinkin (lukemaan blogeja ja kommentoimaan, kuten tästä huomaamme).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän olisiki voinut lisätä vielä yhden vastauksen: kun edellisen flunssan alusta on kaksi viikkoa, hajoaa päät jo niin kovaa että ketä vain nähdään kaikkien tautienkin kanssa.

   Poista
 2. Esikoisen kanssa sitä oli hyvin tarkkana ettei pöpöjävaan tule mistään. Kaveri sairasti ekan flunssansa 7-kuisena :-). Myöskin paheksuin räkäisiä lapsia perhekerhoissa ja vastaavissa. (olenpa ollut sietämätön tyyppi!) No pikkusisarukset on sitten saaneet ekat flunssansa 3 ja 5 viikon iässä, molemmat allergisia ja astmaattisia mikä sitten on lisännyt tietenkin sitä sairastelua. Käytännössä niillä molemmilla oli ennen kouluikää koko ajan nuha ja yskä talvisin. Enpä enää paljon välittänyt muostakaan räkänokista. Ei me oltais päästy koskaan mihinkään jos olis pitänyt täysinterve olla. Oksennustaudit toki ihan eri nippuun, siitä mäkin olen tarkka. Tai jos on joku ihan oikeampi tauti, mutta noita tavan flunssia on niin paljon liikkeellä että niitä ynt ei oikein voi välttää. (ja kerrottakoon että tosiaan se helpoottaa, 10v oli eka kertaa talven ilman antibioottikuuria :) ja eskarilainen taas tuntuu olevan myös jo kokolailla vastustuskykyinen) - LeenaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin tosi varovainen Ykkösen kanssa ja se sairastui ekan kerran jo puolivuotiaana, ja vielä ihan kunnolla, olisiko peräti korvat heti tulehtunu. Kakkonen taas on saanu kaikki pöpöt suoraan ja on ollut oikeastaan tähäna sti terve. Pari pientä köhää mutta ei edes kuumetta tai korvissa mitään. Toivotaan että jatkuu näin.

   Poista
 3. Mä olin tulla hulluksi viime keväänä, kun pikkuneidin lenssuputki kesti 12 viikkoa putkeen. Ei lenssua kummempaa, mutta kun itsekään ei päässyt kotoa minnekään ja kaikki välttivät meitä (kuin tarttuvana tautina olisi rutto lenssun sijaan). Siinä oli oikeasti pää hajota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ykkösellä oli myös ekana keväänään kolme kuukautta putkeen yskä. Siis sellainen yskä, joka saa sen iltaisin oksentamaan. Oli kivaa.

   Poista
 4. Itse kirosin ystävän maanrakoon kun pari viikkoa sitten olimme hänen tyttären synttäreillä, jossa sekä äiti että synttärisankari olivat flunssassa. Pojat saivat heti taudin kumpikin. Ja nyt kun on yli viikko sairastettu niin menin perhekerhoon. Vähän hävetti kun kumpikin pojista yski ja aivasteli. Mutta en vaan enää jaksanut olla kotona niiden kanssa. Sori nyt vaan, jos jonkun muun lapsi nyt sai flunssan. Vois sen saada vaikka kaupastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vähän ärsyttävää jos kipeät perheet ei edes jaksa ilmoittaa että on kipeinä. Riskejä voi ottaa mutta ne on inhottava huomata siinä vaiheessa kun tavataan ja se toinen lapsi pärskäisee suoraan naamaan. Jos tietää etukäteen voi a) yrittää välttää tai b) syyttää vain itseään seuraavan yön valvomisesta.

   Poista
 5. Eiku se on just näin! :DD Mulla oli hysteerinen taudinvälttelyvimma ennen kuin muksu aloitti tänä syksynä päiväkodin. Luulin siis oikeasti, että niitä tauteja pystyy jotenkin välttämään - no ei muuten pysty. Ei edes kotona ollessa. On siihen tietysti vähän perustettakin kun lapsella on kaikenlaista diagnoosia, mutta kun ihan oikeasti niille pöpöille ei vaan voi mitään - ei vaikka solmuun väännyt, kylvet käsidesissä ja erakoidut täysin. Nimim. Kokemusta on.

  Nyt sitten noudatan linjaa "Sen kun tulette, samat pöpöt ne joko a) jo on b) tulee teiltä c) tulee jostain muualta." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenlääkärin suusta kuultuna terve lapsi (6-24kk) sairastaa vuodessa noin 10 flunssaa. Eli ihan oikeasti joka kuukausi käydään tätä leikkiä läpi, etenkin kun kesät ollaan yleensä terveinä. Vastustuskykyäänhän ne silloin tekee, vaikka syvältä se on.

   Kyllä mekin nykyään tavataan melkein missä flunssissa vaan kavereita :) tosin jos takana on jotain hc-tautia sairaalajaksoineen, on pakko saada alle pari viikkoa tauditonta hengähdysaikaa ja silloin olen varovainen.

   Poista
  2. Just toi sama laakarin kommentti, 10-12 tautia vuodessa keskittyneena flunssakauteen.. Sitten viela sanoi etta hoidossa olevilla joskus tuplana toi! Eli kaytannossa koko talvi rakanokkana. Ma hoen vaan mantraa etta sit kun kersat on 5 ja 7 niin meidan perheella on supervastutstuskyky eika koskaan enaa sairasteta :)

   -Henkka

   Poista
  3. Toki, eikä ikinä tule mitään täitä tai kihomatoja tai syyliä :)

   Poista
 6. Flunssan voi saada mistä vaan, mutta en käsitä miksi sellaisen ehdoin tahdoin haluaisi. Jos jonkun lapset on just kunnon räkätaudissa, niin vierailun jälkeen omankin ovat 98% todennäköisyydellä. Räkä on ihan ok, mutten jaksa sitä valvomista. Vaikka kahvittelu toisten äitien kanssa on kivaa, niin ei se niin kivaa ole, että viitsisin sen takia valvoa ainakin pari-kolme yötä. Toisaalta just pahinta sairastamisessa on sosiaalinen eristäytyneisyys. -Emäntä


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just sen takia että se yksin oleminen on niin syvältä. Joskus sitä on valmis uhraamaan ne pari yötä nähdäkseen edes joskus yli metrinkin mittaisia.

   Poista
 7. Just tänään kirosin mielessäni kun kerhon eteisessä poikaa viedessä kuulin kun kerhokaveri kailotti että äiti ei päässy tuomaan ku se on oksennustaudissa,siks toi naapurin täti toi samalla ku oman lapsensa.Ei helvetti!Tajuan kyllä et kiva olis itsekin levätä ja tuupata se energinen 5-vuotias pariksi tunniksi kerhoon mut vatsatauti on sen luokan inhotus että aion katsoo pahalla silmällä sitä tanttaa jatkossakin ja kertoa tasan kovaan ääneen siellä kerhon eteisessä että on se harmi kun taas meni viikko vatsataudissa kun eräät ei osaa eristäytyä jos tautia pukkaa meilläkin :) Flunssat on eri juttu,niitä nyt vaan on.Ilmotan aina jos joku on meille tulossa ja nokat vuotaa ja toivon sitä kyllä muiltakin,jos jotain tärkeetä menoa,matkaa on tulossa tms. niin jätän tautiriskit väliin vaikkei yleensä niin haittaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oksennustauti on kyllä ihan maailman pahin. En tajua miten ihmiset on niin sairaan itsekkäitä sen kanssa, kyllähän sen tietää että ne pöpöt kulkee koko perheen mukana. Kukin tyylillään sitten kai vaan.

   Poista
 8. Meillä vauva sairastui ekaan flunssaan 3 viikon ikäisenä, kun aloitetiin kerhoilut. Taisi se olla kaksi kuukautta putkeen flunssassa. Nytkin se rohisee vähän taas, mut kun ei meillä mee unet tähän hommaan, niin jotenkin sitä ei ees melkein huomaa. Esikoisella näyttäisi olevan tosi hyvä vastustuskyky, sillä on ollut yksi vähän pahempi nuha tänä syksynä ja meni vkonlopussa ohi. Mä haluan uskoa, että runsas ulkoilu ja marjojen syönti pitää meidät suht terveinä. :) Ei se lapsi päiväkodistakaan kantanut mitään ihme tauteja kotiin.

  Mut kyllä muakin ärsyttää kerhoilevat räkänokat. On eri asia viedä päiväkotiin, kun vanhempien pitää mennä töihin, mut jos vaan kerhoillaan, niin silloin pitäisi kriteeri sairaan lapsen osalta olla mielestäni korkeammalla. Siellä kerhoissa kun on tosi pieniä vauvojakin, jotka on ihan kiva suojella pahimmilta flunssapöpöiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheen vaikea sanoo mikä johtuu mistäkin, mutta Ykkösellä kyllä loppui taudit melkein kuin seinään kun kotihoito alkoi. Toki se täytti silloin myös 2, voipi olla että johtui siitäkin.

   Sinänsä kyllä ehkä toivoisin että lapset sairastaisi vasta kaksivuotiaana, kun osaavat vähän jo sanoa mikä on vialla ja niille voi kertoa että lääke auttaa. Se voimanpesä yksvee joka ei suostu ottamaan lääkettä on ihan sairaan ärsyttävä.

   Poista
 9. Tää postaus on kyllä niin totta!! Nauran ihan vedet silmissä! Ja tuo viimeinenkin kohta vielä :D

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.