Vantaan äideille

perjantai 2. marraskuuta 2012 Valeäiti 22 Kommenttia

Lukijani lähestyi minua tärkeällä aiheella, josta lupasin teitä tiedottaa. Vantaan kotihoidontuen kuntalisää ollaan nimittäin poistamassa säästöjen nimissä. Tämähän ei käy, joten mars mars mamat marssimaan!

Alla suora lainaus meilistä:

"Olemme järjestämässä asian puolesta vaunumarssia Vantaalla Tikkurilassa 14.11. klo 10.00 ja toivomme asialle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Yritämme vielä kääntää päättäjien päitä, jotta nämä järjettömän, lapsiin kohdistuvat säästöt jätettäisiin tekemättä täällä Vantaalla."


Tapahtumalla on oma Facebook-sivu, lisäksi netissä voi käydä allekirjoittamassa adressin.  Keskustelua aiheesta löytyy niin ikään Facebookin puolelta marssin omasta ryhmästä.

Tässä(kin) asiassa saa ja tulee olla solidaarinen yli kuntarajojen, joten käy allekirjoittamassa se adressi, vaikka et marssimaan menisikään. Minäkin kävin.

Onnea ja menestystä Vantaan marssijoille!

Lukijani lähestyi minua tärkeällä aiheella, josta lupasin teitä tiedottaa. Vantaan kotihoidontuen kuntalisää ollaan nimittäin poistamassa sä...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

22 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Glad to help, toivottavasti on hyötyä :)

   Poista
 2. Johan yhdessä kaupungissa poistetaan kuntalisä ensi vuoden alusta. En ymmärrä päättäjiä. :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kumma. Vaikka onhan se tietenkin iso säästö kunnalle, mutta kyllä luulisi etsivän ihan joka rahakolon ensin muualta kuin sosiaaliturvasta.

   Poista
 3. Joo. Espoon päätös poistaa kuntalisä, jos kaikki lapset ei ole kotihoidossa, on johtanut hirveään pulaan päiväkotipaikoista - pitää sitten laittaa se nuorempikin lapsi hoitoon. Tulikohan halvemmaksi? Vähän perse edellä puuhun -meininkiä tässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että jossain (Heasrissa?) oli juuri laskelma siitä, että työsskäyvä vanhempi tulee kuitenkin halvemmaksi kuin mitä se päiväkotipaikka maksaa. ETtä töihin vaan kaikki, hus!

   Poista
 4. Haloo? Mikä juttu tämä nyt on? Lapsia pitäisi hoitaa kotona siihen maagiseen kolmeen veeheen (tai kaks veehen tai siihen saakka, kun ylipäätään jaksaa). Toisekseen mihinkään päiväkotiin ei mahdu, jos vaikka yrittäisikin luistaa tästä kotihoitovelvoitteesta. Kuntalisä ei häävi ole, mutta ilman sitä näitä luistelijoita tulee takuuvarmasti lisää. Vantaa - vot dö vak? (viime yön (ja jotakuinkin edeltävän vuoden) valvoneelta äidiltä parempia sloganeita ei nyt oikein lähde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hyvä slogan! Toi päiväkotipula on kyllä aivan älytön, se perustuu tahallaan alakanttiin tehtyihin arvioihin syntyvien lasten määrästä. Meille avattiin uusi 105 paikakinen päiväkoti elokuussa ja syyskuussa ei kuulemma enää ollut tilaa, vaikka meidän nykyisestä päiväkodista oli kähteny niin paljon lapsia että ryhmiä piti yhdistellä. Silti Ykkönen ei mahtunut sinne muka eri sopimuksella koska "ryhmä oli laskennallisesti täynnä". sanoisin että laskennallisesti tässä yhtälössä kusee jokin.

   Poista
  2. Niin ja mikä tämä laskennallinen yhtälö on, kun niitä ryhmäkokoja voi tarpeen tullen venytellä ihan lain mukaankin "tilapäisesti" suuremmaksi, vaikka toki eihän se kiva ole lapsillekaan, jos ryhmässä on lähemmäs 25 metelöivää 3-5 vuotiasta. Mutta auttakaa kuntalisän leikkaus, kysyn vaan!

   Poista
 5. paljonkos tuo vantaalisä sitten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy myöntää, etten tiedä. Olin vain viestin välittäjä, kerro Omppumamma kansalle lisää!

   Poista
  2. Anonyymi tuossa edellä tiesitkin kertoa, että se on 215€/kk. Tällä hetkellä sitä saa kaksivuotiaaksi asti, jos perheen kaikki lapset hoidetaan kotona. Jos tämä säästösuunnitelma menee läpi, Vantaa-lisää saisi enää 1,5-vuotiaaksi. Kaupungilla vain ei taida olla kovin toimivaa suunnitelmaa sille, mihin ne lapset sitten vuoden vaihteessa laitetaan, sillä monilla alueilla on nyt jo kaikki päivähoitopaikat täynnä. Ryhmiä varmaan suurennetaan mutta se on kyllä aika vaarallinen tie, ei siinä ainakaan lasten hyvinvointi lisäänny.

   Poista
  3. Toi on kyllä aikamoinen summa. Kyllä sillä jo parin viikon ruokaostokset tekisi..

   Poista
  4. Joo, aika ratkaiseva summa,kun miettii voiko jäädä kotiin vai ei.

   Poista
  5. jyväskylässä saa hmm. 150e? 2v saakka jos isommat ei ole päiväkodissa, me ei tätä saada kun isommat on 5v&6v siellä päivähoidossa pari pv viikossa..
   tämä kun on pieni paikkakunta varsinaisen jkl kupeessa niin ei täällä ole noin isoille mitään..

   Poista
 6. Allekirjoitettu! Toivottavasti saatte pitää kuntalisän. Meillä se poistettiin vuodenvaihteesta ja vaikuttaa kyllä meilläkin jatkosuunnitelmiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Toivottavasti teilläkin tilanne joskus palautetaan...

   Poista
 7. Ja ajatella, että erittäin monessa kunnassa ei moisia kuntalisiä makseta eikä koskaan ole maksettukaan ja silti lapsia hoidetaan kotona. Tasan ei käy onnen lahjat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mun mielestä pk-seudulla kuntalisä on melko pakollinen, koska elämä on tutkitusti aika paljon kalliimpaa - ei se tietenkään lohduta jos sitä kuntalisää ei ole, ja kaikille sen soisin, mutta kun ruoan hinta ja asuminen on täällä päin aika törkeän hintaista sekä hoitopaikat kiven alla, niin kuntalisä on aika välttämätön sosiaalipoliittinen ohjausmenetelmä perheiden hoitoratkaisuissa.

   Poista
  2. Vahvasti samaa mieltä, elinkustannukset täällä PK-seudulla on aivan eri luokkaa kuin jo vaikkapa Turussa, isossa kaupungissa. Siihen ei se 200€ edes riitä.

   Lisäksi haluan huomauttaa, että kehityksen kannalta on erittäin paljon tehokkaampaa ajatella "koitetaan saada hommat kaikille kuntoon" vs. katkera käninä "kun ei mekään niin ei muidenkaan pitäisi saada". Niih.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.