Hyvä päivä

torstai 15. marraskuuta 2012 Valeäiti 22 Kommenttia

Eksyin eilen jonkun aivopierun seurauksena Vauva.fi:n keskustelupalstalle. Sinnehän ei kenenkään täysjärkisen kannata mennä, ellei hae jotain BB:tä nolompaa myötähäpeää nostattavaa tosidraamaa. Menin kuitenkin, ja taas kerran ison aivopierun saattelemana löysin keskustelun, jossa lynkattiin kaikki esikoisensa tarhaan laittaneet kahden lapsen äidit. Lyhyesti referoiden voin sanoa, että ne äidit on uusavuttomia, julmia ja idiootteja kun eivät tajua mitä kaikkea ikuista vammaa lapselle seuraa siitä, että se laitetaan alle kolmevuotiaana hoitoon ja sysätään pois uuden vauvan tieltä.

Hetken hymisteltyäni keskustelulle löysin jotain vielä hauskempaa, avainsanan jonka avulla koko keskustelun löysin: 

Tarkoitatko tällä valeäidin blogia? Helppo järjestellä ravintolapäiviä ja hymistellä imetysjuttuja, kun vielä vaippaiässä oleva ja tuttia syövä esikoinen on sysätty tarhaan. Ja kunnalliseen tarhaan, vaikka perheellä ei näytä rahasta pulaa olevan. Siinä menee joltain työssä käyvältä yksinhuoltajalta tarhapaikka, kiitti vaan.
 
No ole hyvä vaan. En ihan tiedä mitä toi hymistely tossa tarkoittaa, mutta menkööt, olenhan kuitenkin rikas. Hauskaa että tämä ihminen lukee blogia kuitenkin. Joten terveisiä sinne, oli kyllä tosi kiva Ravintolapäivä silloin! Nyt en valitettavasti osallistu, kun on nämä kaksi lasta hoidettavana. 

Tiedätte vallan hyvin minun mielipiteeni, edelleen ainoa oikea vastaus tähän mun mielestä on että jokainen tekee omat valintansa omalle perheelleen (including ne kärsivät lapset ja mies, joka joskus saattaa myös olla rikoskumppanina tähän äidin julmaan tekoon) parhaalla tavalla. Se, mitä muut siitä sitten ajattelevat, ei ole minun eikä kenenkään muunkaan murhe. Jos päiväkotipaikkoja ei riitä kaikille, se on kunnan ratkaistava, ei uupuneiden äitien.

Omaatuntoa lievittääkseni, omaa kruunuani killottaakseni, olen tänään lapseni julman kohtelun vastapainoksi ollut Ihan Tosi Hyvä Ihminen. Leikin antaumuksella Ykkösen ja Kakkosen kanssa pitkän tovin, me jopa leivottiin kaikki yhdessä. Tai no joku söi muffinssivuokia ja toinen taikinaa mutta kyllä meistä yksi jotain aikaankin sai. Annoin siis sitä kallisarvoista aikaani oikein olan takaa, ja jätin tiskit tiskaamatta, ruoantähteet poimimatta ja pöydät pyyhkimättä*.

Kirkkaimpana timantissa kruunussani on tänään ihan oikea hyväntekeväisyys. Hyvä ystäväni, joka tekee ihan liikaa kaikkea hyvää muutenkin koko ajan, on mukana Pelastakaa Lapset Ry:n toiminnassa, ja kerää nyt vauvantarvikkeita Etiopiaan palaavalle äidille. Tämä äiti ei saanut Suomesta turvapaikkaa ja joutuu aloittamaan elämänsä alusta Etiopiassa yksin kolme kuukautta vanhojen kaksosten kanssa. Tulipa kuulkaa kerrankin aika iso tarve kaivaa ihan kaikki meille turhat tavarat, joista voisi olla hyötyä tälle tuoreelle äidille ja pienille tytöille. Jotenkin avun antaminen on helpompaa kun tietää suoraan kohteen, jonne se menee. Niinpä kasasin säkkiin kantoliinaa, harsoa, vaatetta, tuttia, tuttipulloa (vaikka korvike on tietty no no, mutta hei, kaksoset) ja leluja. Toivon todella, että voisin edes vähän auttaa superhaastavassa arjessa. 


Samaan hyväntekeväisyyssyssyyn kävin myös laittamassa kymmenen euroa WWF:lle vanhaan lupaukseeni liittyen. Ilokseni huomasin, että joku teistä on ryhtynyt World vision kummiksi, kiitos siitä! Minulle tästä hyvästä teosta tuli komissiota 0,31€, jonka siis lupasin tuplaten itse lahjoittaa. Laitoin nyt kuitenkin sen pyöreän kympin. Tämän päivän perusteella ymmärrän, että pelkkä rahalahjoitus on ihan eri asia kuin tavarat tarpeeseen, mutta käykää silti laittamassa Unicefille tai WWF:lle rahaa jos suinkin jaksatte verkkopankkiin raahautua. Kyllä se tarpeeseen tulee.
(Linkit ei mainostagattyja)


WWF:llä voit tehdä vain kertaloahjoituksen tai ryhtyä kummiksi, jolloin lahjoitat rahaa joka kuukausi.

* Tähän toi vähän helpotusta se uusi Stokken tarjotin, jonka ostin sillä isolla luottokortillani eilen. Suolainen hinta mutta on se hyvä.

Eksyin eilen jonkun aivopierun seurauksena Vauva.fi:n keskustelupalstalle. Sinnehän ei kenenkään täysjärkisen kannata mennä, ellei hae jotai...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

22 kommenttia :

 1. Voi kamala, millainen oletkaan! Hyi, häpeä! Ei kun hei, niin mullakin on isompi lapsi osa-aikaansa tarhassa. Mut se onkin JO neljä vee. Rahaa ei kyl oo, mulle voit lahjoittaa, kun sulla sitä tuntuu olevan.. :- D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä siis ihan kamala! MIten voin nukkua! Ai niin, ei sitä tarvi tehdä.

   Poista
 2. Älä välitä moisista kirjoittelijoista, kai tiedät, niin tai näin, aina moititaan. Arvaa mitä kaikkea mä saan kuulla kun aion olla kotona siihen asti kun pirpana täyttää 3v, enkä kerrytä yhteiskunna verotuloja. Minä toinen rikas ahne sika ;)

  VastaaPoista
 3. Siis kauhea ihminen kun käytät kunnallista päiväkotia, vaikka et elä köyhyysrajalla!!!???
  No jotkut äidit sitten käyttävät ne ihanat kotona vietetyt aikansa valittamiseen muiden tekemisistä..
  -tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattele miten paljon ne tuhlaa sähköä kun kirjottelet näitä juttuja!

   Poista
 4. HEI ! kun kerran olet innostunut hyväntekeväisyydestä, niin pakko mainostaa! Nuorkauppakamarit eri kunnissa järjestävät joulun alla Joulupuu-keräyksen (Ystävämme Google osaa varmasti kertoa, onko sellaista sinun/teidän muiden jotka luette tätä kotikunnassa tai lähistöllä). Oletko koskaan kuullut/osallistunut? :) Pointtina on se, että jossain lähikaupassa on iso joulukuusi, jossa roikkuu kortteja, joissa lukee tyyliin "tyttö 2v". Siitä sitten otetaan mieluisa lappu mukaan ja mennään kauppaan ostamaan lahja 2v tytölle. Lahja paketoidaan ja viedään kuuselle (siellä siis aina joku vahtimassa lahjoja). Lapset, joille lahjat menevät, ovat oman kotiseudun vähävaraisia lapsia/sosiaalitoimen asiakkaita. Lahja voi olla lapselle se joulun ainoa.

  Tämä on mielestäni ihana tapa auttaa, koska antaminen on paljon persoonallisempaa, kuten myös kertomassasi etiopialaisnaisen tapauksessa. Et vain laita kolikkoa säästölippaaseen, vaan annat jotain konkreettista. Tähän auttamiseen on helppo ottaa myös lapset mukaan, ainakin kun ne ovat vähän isompia. Anteeksi tämä esittely, tulen vain joka joulu niin surulliseksi, kun kuuseen jää lappuja roikkumaan vaikka kuinka paljon. Enkä voi niille kaikille ostaa lahjaa opiskelijan tuloillani :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana idea! Pitääpä tutkia Espoon tarjonta. Pelastusarmeijan joulupadalle vein kerran kassillisen paketoituja pehmoleluja. Tollaset konkreettiset antamiset tuntuu jotenkin arvokkaammilta kuin rahat tilille. Molempia toki tarvitaan ja toivon, että nämä pienet lapset saavat sekä jouluaterian että lahjan.
   Rauhallista joulunaikaa kaikille!
   -tintti

   Poista
  2. Keräyspiste on Kauppakeskus Forumin toisessa kerroksessa Fazer-kahvilaa vastapäätä, jonne lahjat voi tuoda valmiiksi paketoituina. Keräysaika on 8.-19.12. Päviystämme keräyspisteellä ma-pe klo 17-20, la 10-18 ja su 12-18. Päivystysajan ulkopuolella paketteja voi toimittaa Forumin infopisteeseen.

   Näin itse kamarilaisena voin sanoa, että tämä keräys on ehdottomasti vuoden tyydyttävin projekti, erityisesti nyt kun olen itse projektipäällikkönä. Meillä homma hoidetaan hieman eri tavalla kuin Helsingissä, mutta siellä tarvitsevia lapsia onkin kymmenkertaisesti kuin meilläpäin. Täällä Mikkelissä saadaan joka vuosi lahja kaikille tarvitseville, joskus parikiin mikä on todella tyydyttävää.

   Tuosta lasten mukaan ottamisesta vielä sen verran, että keräyspisteellä monet hakevat lapun lasten kanssa ja he lähtevät kauppaan ostamaan lahjaa. Lapsi saa valita lahjan ja hän itse kiikuttaa paketin keräyspisteeseen. Minusta se on aivan äärimmäisen hellyttävää ja myös lapsille opettavaista!

   Poista
  3. Niin ja se Espoon keräyspaikka:
   Pääkeräyspaikka Espoossa on kauppakeskus Sellossa ajalla 28.11.-13.12. ja Kirkkonummella Sampo pankissa sekä Art Cafe Babylonissa 30.11.-11.12.

   Poista
  4. Sekoiliskohan vielä vähän, siis tuo eka piste on siis Helsingin keskuspuiston kamarin keräyspaikka ja jälkimmäinen Espoon kamarin keräyspaikka... Nyt en kommentoi enää!

   Poista
  5. Hei kiitos Heli ja Elli, tämähän oli ihana juttu! Laitan siitä oman postauksen vaikka, niin hyvä idea!

   Poista
 5. Tollanen kirjoitteluhan tarkoittaa vaan yhtä asiaa - susta on tullut brändi! Eikö se niin ole, että ei ole mitään ennen kun herjaajat ja arvostelijat avaavat suunsa? Onnea Valeäiti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsi, piätnee suojata mun nimi ihan pian. Tässähän lyö rahoiksi! (hieroo karvaisia ahneita käsiään yhteen rahakasassa piehtaroiden).

   Poista
 6. Siis eikä!Mun oli pakko googlettaa ko.teksti ja löytyihän näitä myötähäpeätekstejä enemmänkin :D Ei voi käsittää näiden "oikeiden äitien" huutoitkuhysteriaa kun joku toinen hoitaa pesueensa eri tavalla.Onpa tullut huomattua kuinka ulkokultaisia monet näistä superäideistä ovat :))
  Mutta kiitokset linkistä,tämä mutsi kiillotti kanssa kruunuaan viemällä tarpeettomat lelut/vauvanvaatteet kierrätyspaikkoihin,mistä ne lähtevät niille jotka oikeasti apua tarvitsevat.Ai niin,meillä kans esikoinen päiväkodissa ja tänään oli kiva setä laulattamssa muksuja kitaran kanssa et niiiiin kauheata siellä taas oli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans ymmärtäny että Ykkösellä oli aina ihan kamalaa siellä kun sai askarrella ja laulaa ja riehua ja leikkiä. Se oli varmaan niin traumatisoitunut ettei enää edes osannut itkeä.

   Poista
 7. Ärrh. Keskustelu on käynyt niiii. Hottina viime päivät. Ja nyt viel tääki! Me syylliset (äidit), ne syyttömät (äidit), Katainen ja kaikki muutkin keskusteluun osallistuneet, ollaan/ovat nyt varmaankin ihan unohoittaneet, että ihan oikeesti lasten hyvinvointiin vaikuttaa negatiivisesti varmaankin vähän muut asiat kuin tämä nimenomainen kuka hoitaa ja ketä ja milloin ja missä, unohtamatta kuinka paljon... Kun itsekin olen pohtinut aikanaan,että mikä on mun pilteille parasta, niin tällä viikolla kun näihin mielipiteisiin on taas hukkunut, niin jotenkin onnistuin ulkoistamaan ajatukseni niin, että tajusin että tämä on NIIIIIIN PIENI ASIA koko maapallolla. Ärrrh. Pistää vihaksi. Äitiydessä/vanhemmuudessa on niin monta muutakin asiaa joihin olisi tärkeämpää käyttää energiaa.

  Niin ja sille vauva.fi mutsille: yritä antaa itsellesi anteeksi, että sinulla ei ole paukkuja nyt osallistua ravintolapäivään. Oikeesti, ole itsellesi armollisempi. Ja niin-eihän valemutsin leivokset ole sinulta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D ehkä hän antaa itselleen anteeksi. Ja oikeasti täähän oli aivan tosi pieni juttu, eikä edes pahasti sanottu. Aika paljon pahempaakin kuraa tuolla palstoilla liikkuu bloggareista, en voi valittaa :D

   Poista
  2. Olen sitä mieltä, että kaikki vauva.fi ja kaksplus.fi -mutsit voisi perustaa Äidit Huonolla Itsetunnolla ry:n ja siirtyä juttelemaan sen suljetuille forumeille. Netti-ilkeily on niin helppoa ja mitä huonompi fiilis itsellä on, sitä rumemmin voi toisista puhua. Ehkä se sitten helpottaa omia huonoja fiiliksiä ja riittämättömyyden tunnetta. Blogaajana sinä asetat henkilökohtaisen elämäsi avoimeksi riistaksi ja moni saa siitä vertaistukea. Jos jotakuta vituttaa se, niin tulisi tänne suoraan purkamaan tuntojaan. Tuosta avautumisesta olisi tosi helppoa tehdä tosi ilkeitä vastakommentteja, mutta silloinhan sitä vajoaisi itse yhtä alas. -Emäntä

   Poista
 8. Näitä äitejä, jotka valittaa kaikesta ja pitää kaikkien muiden toimintaa vääränä ja lapsille vahingollisena tapana on kaikki vauvafoorumit täynnä, eikä niille kannata antaa omassa pääkopassa yhtään tilaa, katsoo vaikka televisiota tunnin normaalia enemmän niin saa sen päivän turhaa paskaa-annoksen täyteen :D

  Sä itse tiedät mikä on parasta sun lapsillesi :)
  Sulla on hyvä blogi, tulin lukijaksi.

  Hyvää keskiviikkoa <3

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.