Unikoulu: Yö 7

torstai 25. lokakuuta 2012 Valeäiti 6 Kommenttia

Aamu alkaa rouheasti sillä, että kuulen Ykkösen huutavan "äitiiii" tosi monta kertaa. Kun vihdoin vaivaudun ylös, katsoakseni miksi se ei kävele itse huoneestaan minun luo, tajuan että se on mennyt parvelle. Siis sinne kolmen metrin korkeuteen. Tähän väliin voin myös kertoa, että parvella on kokolattiamatto. Vauva kainaloon ja paniikissa parvelle: jokohan se on tulossa sieltä pää edellä alas? Ei ollut, mutta ripulilta se haisi. Kamaa oli nilkoissa asti, juuri tulossa matolle päin. Tulipahan herättyä.

Näin meni yö:
klo 21.00: Imetys, nukahtaa rinnalle. Herätän väkisin laskiessani, alkaa kamala huuto. Tassuttelu toimii jotenkin, mutta on liian hidasta ja mulla menee hermo. Pyydän Insinöörin jatkamaan.
Klo 21.02: vauva on tuotu "rauhoittumaan" keittiöön. Ilmaisen rauhallisen rakentavasti mielipiteeni tämän toimintatavan järkevyydestä.
Klo 21.30: melkoisen huudatuksen jälkeen luovutan ja annan äitiään pahasti kaipaavalle vauvalle vielä viimeisen imetyksen. Nukahtaa alta minuutin ja lasken sen nukkuvana sänkyyn.
Klo 22 & 24: Vauva itkee hetken, rauhoittuu ilman sen luokse menemistä.
Klo 03.30: Herään itkuun. Tsemppaan ja tassutan uneen, vaikka se hetken kestääkin (melkein puoli tuntia)
Klo 04.20: itkua. Perhana. Insinööri tassuttaa uneen suhteellisen nopeasti.
Klo 04.50: Sama kuin yllä.
Klo 05.40: Sama kuin yllä. Aaargh.
Klo 06.00: Aaaaaaaaaaaaargh!!!
Klo 08.45: Herään alussa kuvailtuun tilanteeseen. Kakkonen herää myös, iloisena.

Iso kiitos Insinöörille tahdonvoimasta; pitkästä aikaan saatiin koko yö ilman ilmetyksia. Tulipahan taas itselle todistettua, että Kakkonen jaksaa vallan mainiosti nukkua ilman maitoa, ilman korvikettakin tällä kertaa. Nyt jos vain jaksetaan toi aamuyö tassutella, ehkä se oppisi nukkumaan hyvin koko yön läpi, vaikka tissille nukahtaisikin? Ainakin alku on aika lupaava.

Lopetan unikouluraportoinnin tällä erää, koska tuntuu että nyt kyseessä on pitkäjänteisempi treenailu, eikä enää akuutti opetteleminen. Laitan myöhemmin, ehkä jo tänään, jonkinnäköisen "how to" ohjeistuksen tähän meidän tyyliin, vaikka ei vielä tyylipuhtaasti ollakaan onnistuttu. Uskoisin silti, että tästä on tietoa etsivälle väsyneelle mamalle hyötyä, joten laitan sellaisen tulemaan.

Aamu alkaa rouheasti sillä, että kuulen Ykkösen huutavan "äitiiii" tosi monta kertaa. Kun vihdoin vaivaudun ylös, katsoakseni miks...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

6 kommenttia :

 1. Moi!
  Olen tässä muutaman päivän ajan lukenut sinun blogia; toimii! En nyt tiedä tarkalleen, minkä ikäinen teidän kakkonen on, mutta voisiko tästä olla apua: meillä on 7kk vauva ja ongelmana oli myös rinnalle nukahtaminen ja yösyötöt. Meillä toimi sellainen ratkaisu, että imetin ensin ja annoin tämän jälkeen iltapuuron, eli vauva ei ehtinyt nukahtaa rinnalle vaan meni varmasti täydellä mahalla nukkumaan. Aluksi ongelmana oli (6kk:n iässä), että iltapuuro/soseet kiersivät yöllä mahassa, mutta maha tottui onneksi nopeasti. Yösyötöistä pääsimme eroon vain sillä mielen lujuudella, eli silloin kriittisillä aamuyön tunteina, kun itseltä pääsi/pääsee vain niitä kirosanoja, niin tassutetaan tai nostetaan syliin, välillä otan myös viereen, jos ei rauhoitu.
  Tiina

  VastaaPoista
 2. Lisätsemppiä!
  Meillä meni just tollailla niin kauan kunnes lopetettiin ne yösyötöt. Tassutus, nukkumaan, huuto, tassutus, nukkumaan.... Ei niiden nälkä ole, kunhan tykkäävät nukahtaa tissi suussa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on selvä :) Miksei suuret markkinamiehet myy "tee oman tissisi muotoinen tutti" -settejä? Voisi valmista korvaavan vempeleen oman rinnan mukaan :D

   Poista
 3. Ihanaa mitä vertaistukea! Meillä on 6,5kk vanha tyttö ja yöt on ollut aika imetyspainotteisia tähän asti. Kunnes päätin että nyt loppu. Huojentavaa siis lukea, että muuallakin kamppaillaan samojen asioiden kanssa! Oon jo jotain kirjoittamiasi vinkkejä ottanut käyttöön, mutta jos jaksat vielä kirjoittaa jonkun toimintaohjeen, niin kiitos!

  Meillä vaan toi tassuttelu ei tunnu toimivan, vaan saa vauvan lähinnä raivon partaalle. Meillä toimii paremmin ylös-alas -metodi, eli syliin rauhoittumaan ja sitten takaisin sänkyyn (tätä toistetaan yöllä n.60 kertaa).

  Tsemppiä ja virtuaalihalaus Euroopan toiselta laidalta ja kiitos mukavasta blogista!

  -Pie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on sulle ohjeet! http://valeaiti.blogspot.fi/2012/10/unikouluohjeet.html

   Se tassuttelu saattaa alkaa tepsiä vaikka aluksi vaan raivostuu siitä. 1-2 nukutusta meni meilläkin raivotessa mutta sitten tajusi homman jujun ja oli vaan vähän kettuuntunut :)

   Kiva kun viihdyt täällä!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.