Unikoulu: Yö 6

keskiviikko 24. lokakuuta 2012 Valeäiti 8 Kommenttia

Meitä testataan, ja epäonnistumme pahasti.

Hitto, niin ajattelin että tämä on kerrasta selvä, mutta ilmeisesti tässä pitääkin jatkaa johdonmukaisesti vielä tästä ikuisuuteen (Äitiyden taakka, jos jokin, tuo johdonmukaisuus ja sitkeys).

Eilinen yö:
Klo 21.00: Viimeinen imetys. Unohdun katsomaan telkkaria ja vauva ehtii nukahtaa syvään uneen rinnalle. Yritän laskea herättäen sänkyyn, mutta vaikutus on sama kuin herättelisi teinipoikaa kahdeksalta aamulla juoksulenkille. joten:
Klo 21.30: Hän herää raivoisasti huutaen. Insinöörin mielestä maha on tyhjä, joten se tuuppaisee täyden tetran korviketta sisään. Laskee hereillä sänkyyn, kunhan ilmakupla ja äidinikävä -raivot on saatu laannutettua.
Klo 21.45: Vauva nukahtaa itse sänkyyn.
Klo 04.00: Vauva herää. Insinööri tassuttaa kuitenkin onnistuneesti takaisin uneen nopeasti.
Klo 05.50: Vauva herää, äiti sängyn viereen. Minuutin tassutteluyritys, mutta kun vauvalla on leluja käden ulottuvilla, sekä hassu asento, jota pitäisi kuitenkin kohta muuttaa, ja se nousee välillä virkeänä istumaan ja hymyilemään, luovutan. Vien vauvan sänkyymme ja kuiskaan sille samalla että nyt äiti tekee ihan tosi tyhmästi. Imetän siis sängyssä ja siirrän rinnalle nukahtaneen vauvan takaisin pinnasänkyyn.
Klo 08.00: Vauva herää iloisena.

Näettekö saman kuin minä? Se testaa meitä tasaisin kellonajoin: klo 24 (jota nyt ei tullut) ja klo 04. Ja nyt kahtena yönä peräkkäin olemme antaneet periksi ja syötetty vauva lopulta. Tuntuu että nyt kannattaisi kyllä vetää ihan kokonaan yösyötöt pois, ja huudattaa vaan. Kyllä se Ykkönenkin kiittää jatkossa jos viikon huudatuksella saataiisin vakituinen yörauha. Ykkönen on sitä paitsi todella kiltisti muutenkin jaksanut tätä, ei enää itke ollenkaan vaikka varmasti herää korvan juuressa tapahtuvaan huutoon. Odottaa vain kiltisti, että rauha laskeutuu ja uni saa jatkua.

Mutta kun minä en jaksa odottaa kiltisti että rauha laskeutuu. Yön väsymyksessä tuntuisi helpommalta vain luovuttaa ja palata tuttikoneeksi, koska tassuttelu on perkeleestä keskellä yötä kipeällä selällä. Kai se kuitenkin olisi pakko. Kertokaahan mulle joku hyvä mielikuvaharjoittelu, jonka avulla jaksan vielä öisin nukuttaa uneen ilman (maidon)luovutusta?

P.s. Kiitos Täti-ihmisen, olen paitsi löytänyt hyvän ehdokkaan, myös uuden blogin! Rakkauteni Maria Nordin pitää Kaksplussa.fi:ssä blogia ja on ehdolla kunnallisvaaleissa. Voi olla, että pitää äänestää ihmistä, joka on muutaman kuukauden erolla tismalleen samassa elämäntilanteessa kanssani, jakaa ausuinalueen (se oli käynyt myös Betaniassa, omg!) ja on minua parempi ihminen, ainakin asenteeltaan positiivisempi. We will see, sainhan myös Arajärveltä itseltään ruusun viime lauantaina...;)

Meitä testataan, ja epäonnistumme pahasti. Hitto, niin ajattelin että tämä on kerrasta selvä, mutta ilmeisesti tässä pitääkin jatkaa johdo...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

8 kommenttia :

 1. Mieti hei miten paljon paremmin se nyt nukkuu kun joku viikko takaperin! Ma en osaa oikeen antaa hyvaa mielikuvaa keskelle aamuyota muuta kun etta tee mika toimii ja milla mielenterveys sailyy. Jos saatte sen meneen kympista kuuteen niin kylla siina kuuden aikaan voi varmaan jo vahan imettaa niin etta tulee viela ne pari tuntia lisaunta. Ja jos kaikki muut yoimetykset (ja mahdollisesti se iltaimetys) jaa pois niin ehka se vahan lammittaa aidinkin sydanta kun se tuhisee siina vieressa hetken :) Taalla O herailee just sen 2-3h valein nyt yolla ja koitan miettia etta mita ihmetta tassa tekis kun se L tulee viela usein meidan valiin. Taytyis vissiin mutsin menna vauvan kanssa alakertaan nukkuun niin voi koittaa tassutella herattamatta vanhempaa lasta. Tai sitten opetan L:n tassuttelemaan ja tungen ne samaan sankyyn. Hehe.

  -Henkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, tämä kaikki :) Kiitos rohkaisusta! Ja ihan mahtava idea, veli hommiin vaan :D :D

   Poista
 2. meilläkin alkoi unikoulu tuolla taaperolla. Ehkä malliaan nro. 24, mutta meni hermot kun sekä päivä- että yöunille nukuttamiseen meni aina se tunti. Pelkkää naurua ja leikkiä, joten nyt päätettiin pistää koko homma taas uusiksi.

  Ja mitä tänäänkin tapahtui? Huutoa 5min, mutta pirulainen meni ja nukahti 10 min nukutuksen päätteeksi. Ja vaikka sitä huutoa on vaikea kuunnella, niin piru vie se nauraminen oli vielä pahempaa. Eli mieti vaikka sitä, kun se vuoden päästä juoksee nauraen karkuun joka paikkaan, miten se on tuplasti pahempaa. Tosin muistan miten hirveetä tuo tassuttelikin oli, mutta nopeasti se kyllä tehosi sekin :)

  Siis heti sen jälkeen, kun ne yösyötöt oikeasti jätti kokonaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, toivon todella että teillä helpottaisi toi isosiskon touhu! Ennen kuin seuraava aloittaa...;) LAitahan raporttia miten menee!

   Poista
 3. ihan hyvin teillä menee, meillä ei toiminut (tai en saanut toimimaan) mikään unikoulu esikoisen kanssa, heräilee ja seikkailee yöllä edelleen. Kuopus on nyt 10 kk ja siirrettiin hänet 3 yötä sitten lasten huoneeseen. Eka yö meni kohtalaisen hyvin, mut site alkoi alamäki. MOlemmat huutaa vuoroperään 12-03 sai rampata jatkuvasti rauhottamassa jompaakumpaa. Parin tunnin unet ja ruvataan jo heräillä uuteen päivään ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih :/ Ei käy kateeksi. Kaikille ei tosiaankaan mitkään unikoulut auta, ja toiset ei tarvi niitä alkuunkaan. Tasan ei käy unenlahjat.

   Poista
 4. Teillä onnistui kyllä tosi hienosti unikoulu. Nyt vaan tiukkana, että ei yöllä yhtään imetystä. Sen tietää, että mihin se sitten ajan kanssa menee..kohta huomaa taas, että imettää kymmenen kertaa yöllä.

  Ja on muuten niin totta, että parhaimmat riidat saadaan aikaiseksi juuri yöllä :)

  Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyisi kyllä pysyä tiukkana, mä olen siinä yllättävän huono. Laitan kohta jonkun aikalukolla toimivan siveysvyön tisseihin etten pääse niihin käsiksi :D

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.