Unikoulu: Yö 2

lauantai 20. lokakuuta 2012 Valeäiti 17 Kommenttia

OMG, en olisi ikinä uskonut että meillä voi mennä tämä näin, mutta kyllä: eilen ei tarvinnut imettää ollenkaan koko yönä. Aivan kreisiä. Heräsin viiden aikaan siihen älyttömään fiilikseen, kun tiedät heti että olet nukkunut pitkään, paljon pidempään kuin kolme tuntia. Kaksi tuntia myöhemmin heräsin vieläkin epäuskoisempana, kun paita ja peitto olivat maidosta märät. Minua ei ollut kukaan yöllä tyhjentänyt, kuinka maagista.

Näin helpolla se eilenkin meni: 
klo 18: Äiti lähtee illanviettoon kavereiden kanssa. (Oleellinen osa rentoa unikoulua ;))
klo 20.30: Insinööri syötti 160ml korviketta pullosta, vauva ei ihan nukahda syöttöön (kyllä, lapseni juo pullosta! ja korviketta!)
klo 20.45: Puolitajuton vauva lasketaan sänkyyn
klo 20.48: Taju kankaalla, pieni mies unessa
klo 00.15: "Wääää! Missä mun maito on!!". Et saa, tässä lämmintä kättä by Insinööri.
klo 00.16: Se nukkuu taas.  

...
...
...
...

klo 07.00: Hiljaista, tyytyväistä heräilyä pinnasängyssä, noustaan aamupuurolle. 

Wooooooot??!?!?! Todella, todella siisti juttu. En voi sanoin kuvailla.

Nyt vaan odotetaan sitä kuuluisaa 3. tai 4. yön takapakkia. Stay tuned.

OMG, en olisi i kinä uskonut että meillä voi mennä tämä näin, mutta kyllä: eilen ei tarvinnut imettää ollenkaan koko yönä. Aivan kreisiä. He...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

17 kommenttia :

 1. Ihan mahtavaa! May the force be with you.

  VastaaPoista
 2. Kuinka ihana onkaan lukea onnistuneesta unikoulusta. Ite kauhulla ootan tän syntyvän lapsen yötoilailuja.. Sitten voi tulla näitä sun juttuja lukemaan ja muistaa että se myös saattaa onnistua ja sujua hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vielä niitä kauhistele, kun et tiedä: voihan se olla että sinun mukulasi osaa nukkua! Ykkönen nukkui ekat 8kk kuin pikku enkeli.

   Poista
 3. Tätä unikoulukeskustelua on tosiaan ollut antoisa lukea. On meinaan ohjelmassa meilläkin ihan justiinsa. Meidän kakkonen on ollut hyvä nukkuja: kahdeksan viikkoisesta yleensä yksi 5-6 tunnin pätkä yössä. Mutta sitten elokuun lopulla tuli tuhti flunssa, jota seurasi välittömästi etuhampaiden kuumeilu, toinen flunssa, reissuja ja sitten alkoikin liikkuminen tulla pahasti uniin. Tämän kaiken tuloksena parissa kuukaudessa on opittu levottomaksi nukkujaksi, jolle oma sänky ei meinaa kelvata ja heräilyä on tiheään. Äidistä taas on tullut kiukkuinen ja alakuloinen. Ja kyllä, hänhän nukahtaa vain tissiin. Ekat 6kk se oli luksusta, sillä siskonsa ei nukahtanut ja iltaisin huutavaa neitiä kanniskeltiin tuntikausia. Ajattelin, että yösyötöt loppuu, kun kiinteet alkaa. En vaan ihan tajunnut, että ne voi kunnolla alkaa vasta 10 kk iässä. Meillä on maailman lässyin neuvolatäti, joka sanoi, että "Älä nyt unikoulua aloita, kun liikkeet tulee uniin. Odota vähän..." Minä sanoin siihen, että tässä on kuule odotettu sopivaa hetkeä huhtikuusta ja kohta on marraskuu, eikä sitä koskaan tule. Kiitos rohkaisevasta ja informatiivisesta juttusarjasta! -Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans odotellu sopivaa hetkeä varmaan kaksi kuukautta, itseasiassa jo ennen jenkkireissua sitä mietittiin. Ei sellaista varmasti koskaan tule, ja jos tulisikin niin joku sairastuu sitte just silloin. Oikea hetki onkin varmaan se kun päässä naksahtaa että _nyt_ mä en enää jaksa. Tai oikeastaan parempi olis ennen sitä valtavaa uupumusta, silloin sitä on niin pirun vaikea jaksaa...

   Täältä siis tsemppipeukut pystyssä, you can do it!

   Poista
 4. Yes, jaksamista. Nyt ette anna periksi, jos takapakkia tulee. Se pärjää ilman maitoa hienosti ja pärjää tulevinakin öinä! Nyt pysytte vaan vahvoina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään, yritetään :) Se on aina niin sairaan helppo vaan antaa periksi kun vähän saa nukkua. Yhtäkkiä kerran yössä "ei oo paha" ja kohta sitten taas heräilläänkin kahden tunnin välein.

   Poista
 5. Hienoa! Tsemppiä tulevaankin yöhön. Terkuin Hanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan edelleen! :)

   Poista
 6. Voisiko insinöörin tilata meillekin pitämään unikoulua? Hermot ihan riekleina nukutan kahta apinaa. Hirveän paha mennä sanomaan kumpi nukkuu huonommin, 2v vai 9kk. Itse en ainakaan nuku neljää tuntia enempää ikinäkoskaanikinä. Tämäonvainvaihetämäonvainvaihe. Anteeksi avautuminen ja ihanaa, että jossain nukutaan. Toivo elää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, ei täälläkään varmasit kohta taas nukuta :) Saamassa suossa kaikki rämmitään!

   Poista
 7. Onnea!
  Mun "vauva" on jo 1v3kk... Esikoisesta oppineena vannoin, että kuopukselle ei öisin maitoa tuoda pullosta/nokkamukista. Mutta. Kun se ei nuku, ja itse on kuolemanväsynyt, on valmis vaikka syömään periaatteensa. Omaa hautaansa siinä tietysti kaivaa. Joskus yöheräämiseen kelpaa tutti, joskus vesipullo, joskus vain se maito. Joskus ei edes särkylääke (kun vauvarokko kävi kylässä). En ole keksinyt mitään sääntöä, minkä mukaan kuopus nukkuu hyvin tai huonosti, se on ihan arpapeliä. Joka ilta toivon heräämätöntä yötä, ani harvoin se toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin pahinta toi jokailtainen "jos tänä yönä vaikka nukkuisi" -toivo. Melkein pahempaa kuin "lähtisköhän se tänä yönä syntymään". Äh sentään, täälläkin taas toi edessä juuri nyt.

   Poista
 8. Siis hetkonen, oon vähän kuutamolla niin minkäs ikänen tää Kakkonen on?
  Mä haaveilen jo öistä, jolloin kukaan ei ois imuotteella kii mun tississä ja heräis välittömästi vaatimaan nestetankkausta kun mä pääsen sänkyyn. Minä, maidonhajuinen mutsi.
  Hyvä että sujuu hyvin! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku juma, sehän on nuorempi ku mun P. Voi elämä. Pakko nyt alkaa tiukkikseksi. Mäkin tahdon! Siis hyviä yöunia.

   Poista
  2. Sitte vaan kokeilemaan jos jollain koulutuksella saisi sen teidän lapsineron ymmärtämään tämänkin asian :) Tsemppiä!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.