Unikoulu: eka yö

perjantai 19. lokakuuta 2012 Valeäiti 6 Kommenttia

Voi herranjestas ja huh hah hei, miksi tätä ei tehty aiemmin? Takana siis aivan erinomainen yö, helppo nukutus ja päiväunetkin hienosti takana. Kakkonen heräsi ekan kerran vasta kolmelta yöllä, ja nukkui siitä aamuun asti. I H A N A A. Tiedostan, että tämä oli vasta eka yö ja takapakkeja on odotettavissa, mutta ihan hurja onnistumisen fiilis tuli jo tästä yhdestä hyvästä hetkestä!

Jos tämä homma onnistuu, kirjoitan pidemmän "Valeäidin unikoulun" sitten vastaisuuden varalle. Jos joku muukin kaipaa tarkempia ohjeita. Sitä silmällä pitäen kirjoitin eilisestä aika tarkat muistiinpanot, tässä ne:

Unikoulu, YÖ 1
 • Illalla syötettiin puuro, käytiin suihkussa. Normaalit iltarutiinit siis.
 • 21.15 imetys, jäi hereille
 • n. 21.30 siirto pinnasänkyyn (joka siirrettynä keittiöön unikoulun ajaksi)
 • 21.45 alkaa itkeä enemmän, aloitan laittamalla ensin käden selän päälle vähän painaen ja sitten selän silittelyn piktillä vedoillaVauva möyrii käden alla, nousee välillä istumaan, kääntyilee...annan liikkua mutta nostan aina takaisin kyljelle jos on esim pää kiinni päädyssä.
 • Lopulta rauhoittuu mahalleen ja alkaa etsiä unta. Autan aina hetken rauhoittumaan pitämällä kättä selällä. Noin 3-5 kertaa nukahtaa itse, mutta alkaa taas itkeä kun havahtuu kosketuksen puutteeseen
 • 22.05 nukahtaa itse, ilman kosketusta (mahalleen). Itkahtaa vielä muutaman kerran, mutta ei enää herää kunnolla.
 • Ykkönen tietenkin herättää tässä seuraavan tunnin aikana sen kerran, ja minä itse kerran ovea narauttamalla. Nukahtaa kuitenkin ihan hetkessä uudestaan kun Insinööri pitää hetken kättä selällä. 
 • 02.50. Herään hiljaisuuteen, hölmön onnellisena. Se ei ole herännyt vielä kertaakaan.
 • 3.15 Herään pieneen kitinään, menen keittiöön, jossa Insinööri tassuttelee. Syötän onnellisesti.
 • 6.20. Kakkonen herää iloisena, ei tarvitse maitoa
 • 7.00 herään mölinään, laitan viestin "puuroa naamaan vaan!" saan vastauksen "huolehdi sä vaan siitä nukkumisesta" ;)
 • 8.15 Päivän ensimmäinen imetys
 • 8.50 sänkyyn nukahtamaan, selän silitystä ja tassua. Rauhoittuu nukahtamaan yksin kymmenessä minuutissa. Esikoinen katselee random valikoimaa videoita YouTubesta samaan aikaan…
 • 9.01 nukahtaa yksin sänkyyn. Nukkuu tunnin, kunnes isosisko menee ystävällisesti herättämään. Olisi nukahtanut taas uudestaan silittelyyn, mutta lähdettiin puistoon, joten herätin sen julmasti.
Isoin juttu oli se kuinka helposti nukahti aina jos heräsi. Nukahti illallakin kummallakin herätyskerralla kevyeen tassuun, ei todellakaan tarvinnut ottaa syliin. Itse asiassa nyt tuntuu siltä että sitä nimenomaan ei pidä ottaa syliin, että se on ollut meidän ongelma. Yösyötönkin jälkeen oli kuulemma hetken pyörinyt itsekseen, mutta rauhoittunut hyssyttelyyn kaukaa.

So far so good, jos me näin jaksetaan edetä, tästä voi vielä seurata oikeita yöuniakin!

Voi herranjestas ja huh hah hei, miksi tätä ei tehty aiemmin? Takana siis aivan erinomainen yö, helppo nukutus ja päiväunetkin hienosti taka...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

6 kommenttia :

 1. Hienoa :)! Ja toivotaan onnistumisia jatkoonkin, kyllä me vanhemmat ja lapset ansaitsemme kunnon yöunet :). Oli tarkoitus jo ekaan viestiin vastata että minusta sen unihiekkaa etsimässä kirjan pääpointti oli että lapsi oppii nukahtamaan itse sinne paikkaan missä yönsä viettää :). Kun ajattelee itsekin, että jos nukahtaisi olohuoneessa ja heräisi vessassa niin kylläpä voisi hätkäyttää :D. Mutta juurikin itsenäinen nukahtaminen oli minusta se pääasia. Siihen pyrkien täälläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän se oli se pääpointti ja näissä jutuissa ainoa oleellinen asia, mutta mä olen sellainen kirjallisia ohjeita mielelläni seuraava - tarvitsen selkeän listan mitä asioita pitää tehdä ja missä järjestyksessä. Siihen liittyen olisin tarvinnut sen deadlinen joltain muulta, että monelta saa ekan kerran syöttää. Mutta nyt sain kyllä hyvän sisäisen rauhan aikaan ja luotin siihen kehitettyyn cocktailiin enkä antanut periksi. Siinähän silittelin ja hyvin meni :)

   Poista
 2. Hieno yö takana, mahtavaa! Tsemppiä seuraavaan koitokseen =)
  T:Laura

  VastaaPoista
 3. urraa! urraa! urraa! (<--- tres urraa-huutoa Kakkoselle)

  kiitos zuklaalevystä, tuli aikaa sit mut en oo ehtinytmuistanutehtiessäni kiittää! kieli ruskeena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa lö franseaksente toimii varmasti! urraa!

   Hyvä että pääsi perille, toivottavasti söit sen 100% itse ja alle tunnissa. Sugar high is the best high.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.