Valeäitiyden lyhyt oppimäärä

perjantai 5. lokakuuta 2012 Valeäiti 12 Kommenttia

Olen nyt suorittanut kolmen vuoden kotiäititutkinnosta reilut kaksi. Enää abivuosi jäljellä ja olen valmis Ruuhkavuosikärsijä, Huonon omantunnon pyhän kolminaisuuden Maisteri (huono äiti, huono työntekijä, huono vaimo).

Ennen loppututkintoa ja (tarha)harjoittelujaksoa tehdään prelit. On siis aika kerrata oleellisimpia opittuja asioita ja listata kriittisimpiä opintokokonaisuuksia.

Matematiikka: Sormia on yhdessä kädessä seitsemän. Lasku menee näin: yksi, kaksi, yksi, kaksi, seitsemän! Kaksi lasta on enemmän kuin yksi. Toinen ei mene "siinä missä yksikin", vaan tuplaa työmäärät.

Fysiikka: Kakka nousee aina ylöspäin.

Kemia: Sekoittamalla kaksi osaa univelkaa yhteen osaan valinnaiseen hormonilajikkeeseen saadaan raivopommi. Puuroon tulee kaksi osaa vettä, yksi hiutaleita.

Äidinkieli: "Anna-anna-anna-annaaaaaeeeiiiiiiääääännngggghhh!!" = Minua väsyttää.

Vieraat kielet: ensimmäisenä lukuvuonna opitaan alkeet (välikausi, tassuttelu, vauvakina, karsta, suppo, rintakumi, sappisaippua, napatynkä, kiinteät ruoat), toisella laajennetaan sanavarastoa ja kielioppia (potattaa, tahtoikä, jäähy, pitää jakaa, älä omi), viimeisenä lukuvuonna perehdytään yhä syvemmin kieltolauseisiin.

Historia: Äitisikin selvisi tästä. Omaa historiaa AEL ei muistella.

Musiikki: Alkeina unilaulut vapaavalintaisella sanoituksella (kuten: vitsiii säää oot ärsyttäääääväää, etkö jo tajuuu nuuuuukaaahtaaa-aaa), jatko-opinnoissa Tyhmännäköiset Tanssibiisit (sutsi-tiedättehän).

Käsityö: Hanskat, joissa peukku. Sadan nepparin yöppärit.

Veisto: Opintokonaisuudet "Tomaateista sairaalareissu" sekä "Kynnet ja vähän varpaasta kans".

Biologia: Tytöillä on pimppi, pojilla pippeli.

Maantieto: Tutkintoon vaaditaan hyvä tuntemus lähialueiden leikkipuistoista, muu kaupunkituntemus ei oleellista.

ATK: Suositellaan Facebook-tiliä, älypuhelinta ja viittä vapaavalintaista äitiysblogia. Pakollisena opintona lastenohjelmien etsiminen netistä.

Liikunta: Opintosuunnitelman mukaisesti päivittäin Sadan Kyykyn Nukutus sekä Taaperoralli.

Yhteiskuntatieteet: Loppukokeena täytettävä Kelan lomakkeet SV9, Y17 ja OT7. Selviytyneet täyttävät muutoshakemukset väärin täytettyjen kohtien osalta.

Opiskelijahaku tulevalle lukuvuodelle on valitettavasti jo ohi, seuraava hakuaika on juhannuksena 2013.

Olen nyt suorittanut kolmen vuoden kotiäititutkinnosta reilut kaksi. Enää abivuosi jäljellä ja olen valmis Ruuhkavuosikärsijä, Huonon omantu...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

12 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Rankka koulu, mutta käytävähän se on.

   Poista
 2. En ole varmaankaan koskaan kommentoinut ihan ensimmäistä postausta eksyttyäni uuteen blogiin lukematta ainakin paria tekstiä siihen kaveriksi. Ikäänkuin kokonaiskuvan luomiseksi. Mutta tämä oli ihan hillitön! Hymähtelin fysiikan kohdalla, musiikin kohdalla jo hirnuin. Nyt siis lukemaan niitä muita tekstejä. :)

  VastaaPoista
 3. :D Mä oon tällä hetkellä kotiäitiyden jatko-opiskelija, kun viimeksi suoritin vain kandidaatin tutkinnon (1v 8kk). Nyt pyrkimyksenä maisterin tutkinto (3v). Mut eihän sitä tiedä vaikka tälläkin kertaa jätän opinnot kesken ;)

  VastaaPoista
 4. Mä rupesin ahnehtimaan tuplatutkintoa pääaineena "esikoinen ja kaksoset alle kahden vuoden ikäerolla" ja sivuaineena "kolmen vaippaikäisen/kahden imeväisen samanaikainen tyytyväisenä pitäminen". Tutkinto olisi ollut viisi vuotinen, mutta drop out:ina karkasit työelämään jo hiukan reilu kolmen vuoden jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhee, hikari! Ei ihmekään että lopetit kesken kaiken :)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.