Tumpsinkumpsin

keskiviikko 12. syyskuuta 2012 Valeäiti 8 Kommenttia

Viime yönä, kolmen aikaan, kuului lastenhuoneesta kova itku. Insinööri sai aikansa rauhoitella Ykköstä, onnistui siinä lopulta. Arvelin ääneen että varmaan oli kolahtanut pää laitaan kun noin kovasti itki. "se oli kyllä ihan lattialla". Oho. Oli siis tullut yöllä pieni tumpsinkumpsin -tilanne. Jostain syystä en enää sano "mukkelismakkelis", niinkuin muistan ehkä meidän perheen lapsuudessani sanoneen, vaan olen jostain kehittänyt tuon oman, vähintään yhtä tyhmän, sanonnan.

Pikkuhiljaa sitä alkaa kertyä, sellaista lapsiperheen sanavarastoa. Osa lienee lähes yleiskieltä, osa omasta kodista opittua, osa murrekohtaista (kun turkulainen sanoo "haaranatta", se ei puhu pornosta vaan hipasta) ja osa keksittyä.

Meidän omassa perheessä sanotaan siis tumpsinkumpsin, jonka jälkeen pääsee syykkyyn. Joskus täällä saattaa päästä paukku. Illalla käydään hampipesulla ja sitten laitetaan päälle yöppäri.

Mummun luona taidetaan sanoa ainakin "älä hermostu", jos vauva itkee. Niin sanoo Ykkönenkin yhtäkkiä siellä hoidossa oltuaan.

Minun lapsuudenkodissani taas syötiin reekkaleipiä, jonka jälkeen pestiin tassut ja nassut. Lopulta toivotettiin hyv'yöt tai ihan vaan ötyä. Suosikkeihini lukeutuu eta:n kysely yhdellä sanalla: Venduujukam? (huom: paino tavulla ju) Kun pyydetty asia hoituu, vahvistetaan se roger tai CID.

Mihinköhän kummaliisuuksiin tämä meidän perheen oma kieli vielä yltää? Jotenkin tuntuu että oman lapsuuteni englismi tulee korvaantumaan nettismillä. Että lol ja soks vaan sille.

Mitä teillä puhutaan?

Viime yönä, kolmen aikaan, kuului lastenhuoneesta kova itku. Insinööri sai aikansa rauhoitella Ykköstä, onnistui siinä lopulta. Arvelin ääne...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

8 kommenttia :

 1. Hahaa, kommenttineitsyys menee! Ekaksi kiitti loistoblogista. Miehen kanssa on useaan otteeseen naureskeltu meidän lapsuudenperheiden kieliä. Meidän perheessä oli käytössä sellaiset sanat kuin lefanderi, magagryyni, ipholo (verbinä ipholoida), hernesvelli ja ilmaisu "vaguus vaguus". Nää on niin loistavia kyllä. Meillä on miehen kanssa kahden keskenkin jo aivan käsittämättömän pöljiä sanoja ja sanontoja, mm. nukkelis/nuksun nuu/nuksuttaa/nukheloi, phadamm, nakkeja nakkeja ja khudi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut (ja kiitos) neitsyyden menettämisestä, usko kun sanon että olit tosi hyvä ensikertalainen! Mä nauroin täällä ääneen näitä teidän aivan käsittämättömiä juttuja, mun mielestä tästä voi aivan selkeästi päätellä että olette kumpikin miehesi kanssa loistohahmoja ja teillä on superparisuhde :D

   Poista
 2. joopasen joo, päivän aviisi, tsuffe, perssilmä syrjälleen,suhnuttaa jne. kyllä näitä typeriä sanontoja riittää ihan kahdestaankin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhnuttaa kuulostaa joko ällöttävältä tai perverssiltä, en ehkä halua tietää kumpaa se on :)

   Poista
 3. Suhnuttaa on sitä ällöttävää, perverssiä se tuskin on jos sitä ei harrasta kesken lakanoiden heiluttamisen, vaikka vahinkojan sattuu... :) Suomeksi ne on siis pahanhajuisia mutta äänettömiä pieruja... :D Eli sait tietää kuitenkin... :P

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Oho, mä luulin, että meiän perhe oli ainoo jossa käytettiin kanssa "Ötyä" sanontaa. Hauskaa.

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.