Terveisiä sosiaalihuoltoon

torstai 27. syyskuuta 2012 Valeäiti 7 Kommenttia

Puhepata nimeltä Ykkönen porisee päivä päivältä enemmän, tuottaen suurta iloa ja välillä hämmennystä. Etenkin siihen kirottuun päiväuniaikaan sängystä kuuluu usein koko päivän tapahtumat pikaselostuksella. Ykkönen osaa jo ihan hienosti pidempiäkin lauseita, mutta sille on myös muodostunut koko joukko kahden sanan lentäviä lauseita, joita se toistaa joko sopivissa tai ei niin sopivissa väleissä. Alla niistä muutama. Älkää antako tämän vaikuttaa käsityksiinne meidän perheestä.

Normaalit:
Ei haluu! (tästä iso kiitos serkkumiehelle...)
Voi että
Yksi, kaksi, seittämän, seittämän! (sormien lukumäärä)
Äiti nukkuu, herää
Isi töihin, takaisin
Tumpsin tumpsin tonne, pipi
Mikä hätänä?
Älä hermostu (huom: vauvalle, ei äidille)

Vähän arveluttavammat:
Suoraan silmään
Nosta ensin
Ei mahdu

Ja grande finale, nämä tulee yleensä putkeen sanottuna:
Peppu kipee
Punanen pimppi
Temput! (sohvalla mahalla maaten)

Puhepata nimeltä Ykkönen porisee päivä päivältä enemmän, tuottaen suurta iloa ja välillä hämmennystä. Etenkin siihen kirottuun päiväuniaikaa...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

7 kommenttia :

 1. Ehkä en sittenkään halua että Maire oppii puhumaan... Tosin veljentyttö on vetänyt tähän mennessä ahdistavimpia juttuja. Kaupan kassalla huudettu "ÄITI PIERAS!!" lukeutuu ehdottomiin suosikkeihin, en vain itse halua joutua kohteeksi.

  Mutta eikö teillä noi alapääjutut olleet jo ennen palpatustakin kyseenalaisia, viitaten siihen kuumemittariin ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahahahhahaha :D :D :D Totta, meillä taitaa olla jokin hieman vinoutunut taipumus :D

   Äiti pieraisi, klassikko. JOs olisin ihan rehellinen, voisin kertoa samankaltaisen tarinan meidän sisäpihalta. En kerro.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Itse kans odottelen milloin naapurit soittaa lastensuojeluun, kun lapsen suosikkihuudahdus kaikissa tilanteissa mitkä ei mee sen mielen mukaan on "APUA". Yks ilta peppu punoitti ja yritin pistää siihen rasvaa niin tytär juoksi karkuun ympäri kämppää huutaen "Apua,apua, ei peppu ei, sattuu!" koska vihaa rasvaamista. Ovikellon soimista odotellessa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihiii :D Yhden kaverin lapsi myös oppi sanomaan "äiti älä lyö". TAkuuvarma hitti.

   Poista
 4. Hehee, nää on aina hauskoja. :) Tässä lapsen kasvaessa olen muuten joutunut harjoittelemaan tota pimppi-sanan käyttöä. Olin pitkään onnellinen, että mulla on poika, kun pippeli on jotenkin niin paljon luontevampi sana. Mut rupeshan tyttöjenkin alapää kiinnostamaan ja nyt on pitänyt harjoitella sitä toistakin sanaa. Olenko mä ainoa, jonka mielestä se on hankala sana? Tai sitten mussa on vikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä mäkin meinasin ensin kirjoittaa, mutta en jaksanut :) Kyllä, minäkin rajusti kipuilin ton sanan kanssa kun ekaa kertaa piti joku nimi sille antaa, ja samalla mietin että mikä hitto tässä on niin vaikeaa. Pippelit ja kikkelit on niin helppoja, miksi se pimppi on ihan kamala? Oikein näppistä syyhyttää kun sen kirjottaa. Onko tää joku sovinistinen tasa-arvo-ongelma taas?

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.