Kahdeksan vuotta tukkaa

tiistai 25. syyskuuta 2012 Valeäiti 8 Kommenttia

Ihmisen hius kasvanee noin kymmenen senttiä vuodessa. Eilisen mittaussession tuloksena tiedän siis, että päässäni asuu 5-6 vuotta vanhoja hiuksia (toim. huom. päässä ei siis ole enää historiaa ajalta ennen Insinööriä. Jotenkin outo ajatus). Koko 58cm:n reuhka alkaakin olla about pisin tukkamalli, jota olen omistanut, vaikka 20% korkeimpiin kampaamohintoihin se onkin aina yltänyt. Pitkähän se on siis ollut jo kymmenen vuotta, ja nyt ensimmäistä kertaa se alkaa olla aidosti tiellä. Onhan toi aina kiinni, superkauniilla suihkunutturalla, mutta silloin tällöin se elää ihan omaa elämäänsä. Viimeinen tikki koitti eräänä yönä, kun huomasin sotkeutuneeni omaan tukkaani. Se kiipesi kainalon alta takaisin toiselle puolelle niin etten meinannut päästä kääntymään. Sanomattakin on selvää, että Kakkosen suussa on päivittäin aika paljon tukkaa.

Tässä kuvassa 8,5 vuotta tukkaa.
Jos tukkaan mahtuu tekemään
majan, onko sitä liikaa?

Ykköselläkin alkaa olla jo jotain hiuksiksi kutsuttavaa päässään. Sitä alkaa olla paikoin niin pitkänä, että pitää välillä pyyhkiä pois tieltä; milloin silmien, milloin ruokalapun. Taitaa olla siis silläkin aika joutua leikkuriin.

Päädyinkin taas kerran sopivasti blogiohjautuneeksi kuluttajaksi, kun bongasin Mamin blogista hyvän kokemuksen ja alennuksenkin läheisestä kampaamosta. Luuri käteen ja nyt on varattu äidin ja tyttären yhteinen kampaaja-aika. Yhteensä kahdeksan vuotta tukkaa laitetaan uuteen uskoon. Hieman jännittää miten eräs antaa tukkaansa leikata. Tai Ykkönen varsinkaan.

Kun on toi ponnarikin aika liikkis.

Ainakin toistaiseksi Ykkönen näyttää olevan kuin äitinsä: heti kun aika on varattu, alkaa nykyinen kuontalo tuntumaan korvaamattoman hienolta. Tänään keksitty jatkuva ponnarin pyytely saa miettimään, pitäiskö sitä sit kuitenkaan...

Ps. Toinen blogijohdannainen "tarve" oli Kakkoselle tilatut Stonzin älysiistit töppöset, jotka saa nyt Mutsin ansiosta hetken ajan ilman toimituskuluja. Meidän pääkallot on jo matkalla.

P.p.s. Muistakaa arvonta! :)

Ihmisen hius kasvanee noin kymmenen senttiä vuodessa. Eilisen mittaussession tuloksena tiedän siis, että päässäni asuu 5-6 vuotta vanhoja hi...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

8 kommenttia :

 1. No kyllähän tytöllä pitää poninhäntä olla! Ihana pellavatukka. Otsatukka ja snadisti tasoitusta taakse...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eeeehkä? :) Täytyy kyllä vielä harkita..

   Poista
 2. Heippa ja terkut Sipoosta ;) Mulla lähti perhekerhossa noin 30cm hiuksia extempore, kun esikoinen oli omassa kerhossaan ja satuin piipahtamaan pikkuisen kanssa kaffella toisessa kerhossa sillä välin ja siellä sattui olemaan kampaaja ja juurikin vielä vapaa aika. Voi veljet että piristi, suoraan sanottuna ihan todella paljon! Oon kökkiny lasten kanssa kotona 3,5 vuotta ja toi fleda on vaan kasvanu.. ja kasvanu.. ja kasvanu.. Uuh!

  Ainakin ite suosittelen muutakin kuin "tasoittamaan vähän latvoja". Mun mielestä lyhyt letti on 100 kertaa iisimpi kotona, ja muutenkin. Vaikka nätit hiukset sulla on, ihan livenäkin nähneenä ;)

  Tsemppistä syksyyn, se on saapunut kovin kylmästi ja nopeesti ainakin tänne landelle... Hyrrr!
  -C&D-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, tohon en kykenisi millään!

   ja siis hetkinen, nyt on noloa. En minä ymmärrä kuka Sipoolainen tuttu sieltä huutelee :) Vai oletko vaan vaklannu mua jossain täällä niin tiedät miltä näyttää livenä? :)

   Poista
  2. Heheea!
   Vinkki: Eräs joka oli mukana maistelemassa hienoa ja herkullista angry birds kakkua kun te olitte kaukana rapakon takana ;) Silloin taisin saada vihiä blogistasi..
   Ja joo täällä tekstaillaan kun en ole facebookissa (vinkki2).

   Poista
  3. Jahas, nyt alkaa polttaa! :) liekö kyseessä eräs parkettien partaveitsi, jonka mökillä on eräätkin polttarit vietetty...? Tai sitten pitää jatkaa vielä vinkkilinjalla :D

   Poista
 3. Ja hiuskommenttiini lisätäkseni, aivan pakko kehua sun blogia! Viikon vasta lukenut, olen nauranut katketakseni, mutta myös lukenut kyyneleet poskilla vanhoja tekstejäsi. Ihan mahtavaa. Toinen kahdesta blogista, mitä luen.

  Ja voiko kukaan muu kuin kotiäiti osata kuvata esim. kun "nenäliinat on unohtunu kotiin ja räkää pyyhitään lapsen hanskaan" noin hulvattomasti, että mä ainakin sain sellaiset sympatianaurut että ohhoh. Kun miehelleni luin, niin hän ei sitä tainnut kokea ihan yhtä huvittavana ja sekös taas nauratti itseä vielä lisää!

  Jatka samaa rataa, sait täältä ainakin yhden lukijan lisää. Ja vastoin tapojani, oli pakko lähettää tekstarina muutamille kotiäitiystävilleni suositus blogistasi.

  Nimim. nenäliinat ihan muutaman kerran unohtanut :)

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.