Puistoon koko rahalla

tiistai 28. elokuuta 2012 Valeäiti 8 Kommenttia

Nyt SE on tehty.

Eteisessä roikkuu kuravaatteet, välikausihaalari ja toppahaalari. Niiden mielestä meillä asuu 92 tai 98cm pitkä suhteellisen sukupuoleton lapsi, "reipas tyttö" tai "ihana poika".

Mut nyt on, saa luvan kelvata. Näillä (ja vielä puuttuvilla asusteilla, kuten kengät. Terkkuja Hullulle Shoppailumummille, koko 23 ja mikä väri vaan, ks. kuva!) pitäisi pärjätä seuraavaan kesään asti puistossa säällä kuin säällä. Itsellenihän on tasan yksi sään- mutta ei katseenkestävä vaate, sekin saa luvan kelvata. Pikkumies Kakkonen taas on saanut jo aikaa sitten yhden alehaalarin ja ison kasan tuttujen poikien vanhoja. Eiköhän niistäkin jotain aina löydy.

Pistä möyryten vaan.

Koska ketään ei kuitenkaan kiinnosta, kerron mistä kaikki nämä on ostettu:
 • Sadesetti on Stadiumista, jossain halvennuksessa hintaa taisi olla 35€. Kurahousut ainakin toimineet vallan hyvin, vaikka kahluusaappaiksi niistäkään ei sentään ole (Terkut Ykköselle). Saappaat on erään Jalmarin vanhat, ja se mitä en tänään sen äidille uskaltanut kertoa, on että yksi pohjallinen saattaa olla "sijotettu muualle". Uudet saappaat pitäisi kuitenkin jo koon puolesta hankkia, suosituksia?
 • Vk-haalari (eli välikausi niin kuin meidän äitien keskuudessa kevättä ja syksyä kutsutaan. Ei siis v***t kiinnostaa, vaikka niin voisi ajatella) on P.O.P.:n ja ihan normaalihintaisena ostettu ripsipidennysten hinnalla (120€). Tätä haalaria on niin moni kehunut maasta taivaisiin, että ajattelin kokeilla. Jos oikein hyvin menee, se kävisi koko talven, koska sisällä on irroitettava fleecehaalari. Tosin nythän toi naulakossa seuraavana roikkuva vaatekappale söi tämän "järki"perustelun. 
 • Viimeisenä siis The Toppahaalari, jota voisi melkein Blogihaalariksikin kutsua. Sen on moni muukin kaunis ja viisas käynyt hankkimassa, ja hyvältähän se näytti livenäkin. Vedenkestävyys sama kuin Ticket to Heavenissa, joka viime talvena on todistettu kurahousujen veroiseksi (Crap, nyt menetin sadevarusteidenkin ostoperusteen.), mutta hintaa vain puolet. Tämä Kappahlin hieno ja ilmeisen hyvä verme oli siis 80€, ja koska jokaäiti on kuponkiäiti, liityin myös samalla Clubiin saaden -25% hinnasta ja maksoin koko reuhkasta alle 60€.  Jäljelle jäi vain vaikea päätös: väriksi tylsän tyylikäs musta vai välitön rakkauteni, migreeni? Lähetin kysymyksen Insinöörille, joka ratkaisi pelin toivomaani suuntaan: "TV-haalari!". 80-luvulla televisiota katsoneet tietää, mitä tämä tarkoittaa.
Ja näin sain kaikki ostokset perusteltua yhdellä hyvällä alennuksella! Nähtäväksi jää, onko yhdessäkään vaatteessa kokoarvaus tehty oikein. Mun ammattitaidolla nämä hankinnat pitäisi tehdä lapselle sovittaen sinä päivänä kun niitä vaatteita tarvitaan. Puolustuksena sanon, että yritin kyllä sovittaa tota 98cm haalaria liikkeessä. Lopetin kun myyjä katsoi säälien / paheksuen, eikä kuullut meidän jatkokysymyksiä Palosireenin yli. Olenkin Ykkösen puolesta päättänyt että se on seuraavan pimeän kauden ajan keskimäärin 94cm pitkä. Ei sillä, että mulla olisi mitään hajua kuinka pitkä se on juuri nyt, mutta tällä mennään.

Kerrottakoon myös, että matkalla kotiin kahden nälkäisen (unohdin lounasajan, hups vol.2) ja kiukkuisen lapsen kanssa, aiheutin kuvamateriaalia Wikipedian entryille "Lapsiperhehelvetti" ja "Kotiäiti". Ykkönen sai ennen tätä insidenttiä kävellä aika paljon, mutta Stockan edessä sporakiskojen ja ihmisten kaaoksessa päätin nostaa sen vaunuihin takaisin. Seurauksena luonnollisesti valtavat krokotiilinkyyneleet, suuri suru ja elämän epävääryys. Samalla näen että meidän spora on juuri tulossa, joten lähdin juoksemaan tuplarattaat kolisten kohti sporaa. No niin, tarkemmat äidit olisivat tätä urheilusuoritusta ennen laittaneet sille pyhää vihaa kasvattavalle lapselleen valjaat päälle. Koska en ole sellainen äiti, pääsin harjoittelemaan kätilöiden työasentoja nappaamalla melkein eturenkaalle (tai sen alle) ehtineen, turvakaaren alta sukkulana sujahtavan kiljukaulan vauhdissa syliin. Spora meni, paheksuvat katseet tuli. Oh well.

Nyt SE on tehty. Eteisessä roikkuu kuravaatteet, välikausihaalari ja toppahaalari. Niiden mielestä meillä asuu 92 tai 98cm pitkä suhteelli...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

8 kommenttia :

 1. meillä on Sohville liian punainen valikoima pukuja. Oikein hävettää, kun ne kaikki on vaan niin tyttöjä. Halvalla pääsin, se kai lienee tärkeintä? ;) Ja kierrättäen.

  Mutta piru vie ne kengät. Heräsin tänään puistossa miettimään, että eihän meillä ole syksyksi muita kenkiä kuin kumpparit. Ostettiin kyllä fiksuina kävelykengät kuiville keleille, mutta nämä vähän märät ja koko ajan kylmenevät kelit tarvitsevat varmaan jo goretexit. Olin unohtanut koko välikausikengät, vaikka luulin olevani niin valmiina kaikkeen. Ja meilläkin on muuten tarpeessa koko 23, minkä lie kanoottijalan tuo on isältään perinyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täällä on vaihtunut sattuneesta syystä pinkki ruskeaan, harmaaseen ja valkoiseen :) tosin migreenistä löytyy kaikkia :D

   Ykkösellä on ehkä aika pieni jalka. Se on muutenkin aika pieni tyttönen. Et ei oo välttämättä teillä kanootit siellä :)

   Kengät on kyllä paha, ne kun saa vielä kuntoon niin johan...ai niin paitsi että sitten vielä kaikenmaailman hanskat ja pipot. Tuskaa.

   Poista
 2. Nyt kun oot oikea bloggari (paljon lukijoita) ja kunnon bloggarin tapaan kerrot mistä mikäkin on ostettu ja paljon maksoi niin alan myös vaatimaan kotipostausta! Jostain syystä mua kiinnostaa miten te asutte :D Ole huoleti, asun kaukana eli en tuu vaanimaan ikkunan taakse vaikka näin utelias oonkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheeta, juuri tänään mietin että eipä ole kukaan (onneksi) moista toivonut! Pistetään harkintaan, siinä saisi samalla kämpän siivottua ja jotain tulevaa myyntiä varten kuvattua...

   Poista
 3. Moi! Blogissani on sulle tunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä taisi olla toinen ikinä, olen oikein otettu ja iloinen :) Hommat hoidettu, linkattu jne.

   Poista
 4. Toi "kaunis ja viisas" oli sitten ihan ilman ironiaa kirjoitettu, eikö? Mä odottelen edelleen postia KappAhlin markkinointipuolelta, mun ansiosta niille ropisee aika isoja rahoja haalarikassaan...

  Onneksi otitte ton värikirjavuuden, niin mua ei harmita oma musta valinta niin paljoa :D Oishan se siis sikanolooo jos lapset ois ihan samiksia. Meillä on kyllä muuten myös Stadiumin mustat kurahousut, olet siis selkeästi oikealla tiellä ;)

  Mä oon käynyt yhden naisen sotaa susirumia goretexejä vastaan, mutta syyskenkien kohdalla sitten sorruin. Meidän 2-vuotiaalle ostettiin koko 26, että kuka sanoi jotain kanooteista? Vielä tarttis hanskaa ja pipoa ja talvikengät ja what not, puhhui. Oma ulkoilutakkini on ärsyttävän kotiäitimäinen ja menee vatsan kohdalta enää nippa nappa kiinni - kylmemmät kelit ei siis saa alkaa ainakaan ennen vauvan syntymää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin ilman ironiaa, ja olisin voinut lisätä vielä muitakin ylistyssanoja! :) KappAhl varmaan muistaa sua jollain jouluisella kuponkiyllätyksellä...Teidän lapset (ihan kohta) on selkeästi muutenkin todella hyvin puettuja, I can tell :D

   Mä vähän aattelin että jos toi syyskenkä olis niinkuin noi kumpparit? Eikai ne niin epämukavat ole?

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.