Koitti se tämäkin päivä

tiistai 17. heinäkuuta 2012 Valeäiti 11 Kommenttia

...että lapseni nukahtaa kissanpentuna, eli kesken leikin.

Toivottavasti yö menee taas hyvin. Päiväunille herra on nukahtanut niin mahtavan hienosti koko päivän, että toivo herää.

Aloitin tänään silti varmuuden vuoksi myös maidottoman ruokavalion. Arvatkaa vaan tekeekö nyt suklaata mieli.

...että lapseni nukahtaa kissanpentuna, eli kesken leikin. Toivottavasti yö menee taas hyvin. Päiväunille herra on nukahtanut niin mahtava...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

11 kommenttia :

 1. On muuten ollut toi MC Hammer ruoka-aikaan kotona kuvasta päätellen.

  VastaaPoista
 2. Löysin blogisi vähän aikaa sitten ja pakko oli lukea läpi, aivan mahtava blogi! :) Itselläni on myös 4 kk:n ikäinen poika, joka myöskin on levoton nukkuja ja herkkäuninen tapaus. Mitä muita maitoallergiaan viittaavia oireita Kakkosella on huonojen unien lisäksi? Itsekin kun olen pojallani allergian mahdollisuutta miettinyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei lisää uusia tyyppejä, kivaa! Kiitos kommentista ja tervetuloa :)

   Ykkösellähän on maitoallergia, joten sen takia olen ehkä vähän turhan herkästi tätäkin diagnosoimassa, mutta here goes Ykkösen tarina:

   Lähes tasan 4kk iässä, tuli yhden syöttökerran jälkeen röyhtäyttäessä kakat samalla. Haistoin saman tien vaatteiden läpi että ne haisi nyt toooodella pahalta. Sellaiselta oksennukselta, ripulipaskat siis. Kaikki kama oli aiemminkin ollut vihreetä ennemmin kuin mitään sinappia, ja välillä limaista (nam). Kun se kama haisi edelleen pahalta muutaman päivän päästä ja tahti oli sama, eli aina syötön jälkeen tuli, soitin tädille joka sattumalta sairaanhoitajana näitä allergioita juurikin diagnsooi. Suositteli heti aloittamaan maidottoman kokeeksi ja varattiin aika testeihin viikon päästä. Lopetin sinä päivänä maidon ja oireet helpotti heti samana päivänä.

   Testeissä kävi ilmi että kakan lisäksi oireena oli iho. Se vaan oli niin vähäistä ettei sitä voisi kukaan oikein noin vaan huomata, ei neuvolatätikään ollut huomannut, aina vaan kehunut miten hyvä iho sillä on. Mutta siis: peppu (ulostuloaukon ympäriltä) meni punaiseksi kun syötettiin korviketta (ei kuuluisi), samoin kuin taipeet esim nivusissa ja niskassa, ja posket. Posket oli vaikea oire bongata, koska samalla tavalla punoittaa posket esim pakkasen jäljiltä ja tää oli talvella.

   Eli siis hirveen pitkän tarinan jälkeen: Punaiset taivealueet, etenkin pepun alueelta ja vihreä, limainen, pahanhajuinen (ripulinen) kakka. Toki muina oireina on usein se mahakipu ja huonosti nukkuminen, Ykkösellä ei kyllä näkynyt niissä ollenkaan. Kakkosella on nyt kaikki muut paitsi paha haju, ja iho-oireet vielä tosi tosi vähäiset. EIkä mahakaan niiiin kipeä tunnu olevan.

   Mut lääkäriin vaan jos yhtään arveluttaa, etenkin jos vakuutus korvaa!

   Poista
 3. Mun pian 2 v. poika oli pitkään erittäin huono nukkuja. Maitoallergiaakin epäiltiin vauva-aikana (oli myös pulauttelua ja ilmavaivoja ym.), mutta ei niin ei. Altistukseen asti ei ehditty, koska maidoton ei tehonnut mitään. Noh, kiinteiden myötä loppui pulauttelu ja ilmavaivat. Vasta 1,5 v. jälkeen paranivat unet, kuka tietää miksi. Ilmeisesti hampaat olivat yksi erittäin iso syy huonoihin uniin 6 kk lähtien. Mutta siis nauttikaa paremmista unista, voimia valvomisiin! Itse olisin niin toivonut, että 1,5 v. valvomisiin olisi löytynyt joku syy. Että olisi ollut joku, jota osoittaa (hampaiden lisäksi). Nyt olen iloinen hyvin nukkuvasta lapsesta ja uskallan ehkä ihan vähän jo alkaa unelmoida toisestakin lapsesta. Tämä ajatus kun ei ole aiemmin tullut mieleen kertaakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, että oli maitoallergia ja muita allergioita. Ykkösellä tää meni niin että oireet helpotti maidottomuuden jälkeen, mutta palasi 2 viikon päästä. Sitten jätin kananmuna pois ja taas helpotti 2 viikkoa. Sitten taas oireet ja jätin viljat pois. jne.

   kuukauden päästä mä olin varsin mallimaisissa mitoissa, kun ruokavalioista oli jäänyt maito, muna, ananas, pähkinät, vehnä, ruis ja ohra pois, mutta Ykkönen oli lopulta oireeton. Allergiat tulee kai usein tolleen rymissä ja sitten helpottaa ekaa ikävuotta kohden.

   Ykkönenkin voi nyt syödä mitä vaan paitsi ehkä ihan normimaitoa en juottaisi.

   Jatka vaan unelmoinita mutta muista ettei oikeastaan mikään lapsi nuku kunnolla ekaan kahteen vuoteen ;)

   Poista
 4. Huippua jos uni maistuu! Piti vielä vinkata että onko sulla se Elizabeth Pantleyn unikirja (taitaa olla No cry sleep solution tms englanniksi, löytyy suomeksi myös). Jos vielä ilmenee ongelmia niin siitä oli ainakin mulle apua. Jotkut jutut on aika hihhulointia ja jotkut vähän itsestään selvyyksiä, mutta ehkä sen avulla saa vähän kartoitettua omia ongelmia ja mahdollisuuksia, ja käytinkin siitä paria tekniikkaa kun E oli pieni. Ja tämä muistui mieleen koska kaivoin kirjan taas esille kun on lomat sekottanut penskan pään niin että se luulee että nukkuminen=riehuminen ja iltaisin nukutetaan noin 1h ipanaa joka kiipeilee holtittomasti pinnasängyn reunojen yli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on se Unihiekkaa etsimässä, mutta täytyy hakea toikin jos tää ei näillä konsteilla helpota!

   Poista
 5. Meillä allergian syy oli kananmuna. Onneksi ei ollut maito, kananmunan välttäminen on huomattavasti helpompaa. Vatsan kuntoon vaikuttaa myös äidin nauttimat hiilihappojuomat melko radikaalisti. Kerää ilmaa vatsaan ja se aiheuttaa pulauttelua ja vihreää kakkaa.

  Toivottavasti vaivat helpottaa ja samalla nukkuminenkin alkaa sujua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon myös miettinyt kananmunaa kun ykköselläkin se oli. Hiilihappojuomia en kyllä juo juuri ollenkaan..katotaan reissun jälkeen jos oireet pahenee, sitten lääkäriin. Reissussa aion syödä burgerini kyllä juustoineen kaikkineen.

   Poista
 6. Wohoo! Tuota odotellessa... Sun rohkaisemana päätin tuon meidänkin poikasen unikouluttaa ja tänään se herranjestas ihan oikeasti nukahti ihan itse omaan sänkyynsä. Esikko aikoinaan pisti paljon suuremman shown pystyyn, mutta olikin 2x vanhempikin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Suunta siis vain ylöspäin! Kyllä noi metodit tuntuu toimivan, reissun jälkeen mäkin varmaan aloitan uudestaan.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.