Jos Väinollä olisi uhmaikä

torstai 19. heinäkuuta 2012 Valeäiti 5 Kommenttia

Insinööri sai minut tyrskähtämään aikamoiseen kikatussessioon tässä eräänä iltana. Oli Ykkösen nukkumaanmenoaika, ja aika laittaa yöppärit päälle. Jahtasimme siis sohvalla riehuvaa nakupelleä, yrityksenä saada se hetkeksi aloilleen vaipan laittoa varten.

Sitten Insinööri lasautti: "kun sanotaan aina, että vanhukset palautuu takaisin vauvoiksi, niin aaattele jos se olisi kirjaimellista. Että Väinö-ukkia pitäisi jahdata vanhainkodin sohvalla'".

Miettikääpä oikeasti, jos elämän ehtoopuolella palautuisimme pikku taaperoiksi. Hoitajat tai toivottavasti omat lapsemme kävisivät päivittäin luonamme ja yrittäisivät saada meitä ruotuun.  

"Äläs nyt Reino heittele sitä ruokaa!" 

"Tules Sirpa nätisti tänne niin saat mansikoita" 

"Hienosti tuli kakka pottaan, hyvä!" 

"Joo mutta kyllä Oiva saa katsoa sitä sinun keppiäsi" 

"EI saa purra!" 

"Toisten rollaattoria EI viedä!" 

"Sylje se kivi nyt heti pois suusta. Sylje."

Ja oikein kiltit vanhukset saisi palkinnoksi muumitarroja.

Insinööri sai minut tyrskähtämään aikamoiseen kikatussessioon tässä eräänä iltana. Oli Ykkösen nukkumaanmenoaika, ja aika laittaa yöppärit p...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

5 kommenttia :

 1. :D:D Ja sitten viela Reino ilmoittaisi kaikille etta teki ISON kakan in the potta!!

  -Henkka

  VastaaPoista
 2. Vanhainkodissa Alzheimeria sairastavien vanhusten kanssa työskennelleenä täytyy todeta että aika lähelle totuutta miehesi osui..Tosin suuhun päätyi kiven sijaan omaa ulostettakin.Aika surullista mutta niin se vaan menee.Itse en sitä työtä enää jaksaisi,hienoa että on ihmisiä joille se on mieluista.

  VastaaPoista
 3. Henkka: juuri näin :D

  Rimpsukaisa: mietinkin tätä kirjoittaessa että hitto näistä moni on kyllä oikeasti totta. Aika surullista, kaikki kunnia vanhuksille ja heille jotka heitä hoitavat. Ehkä tässä olikin enemmän tilannekomiikkaa kun yksi juoksi posket innosta punaisina pitkin sohvaa..

  VastaaPoista
 4. Kiitos hörönauruista! Kuvittelin sellaisen laihan papan hyppimään päiväsalin sohvalle nakuna kikattaen ja pissien laidan yli lattialle..

  Itsekkin olen ollut vanhainkodissa, palvelutalossa ja dementiaosastolla töissä ja tämä tosiaan on joissain paikoissa ihan tuttua hommaa.. Olen joutunut komentamaan erästäkin edesmennyttä mummoa näin "ei saa tukistaa!.. ei saa laittaa vaatteita wc-pönttöön!... ET pure!... Ei lehtiä saa repiä!... Miksi kakkasit lattialle?..." etc.. on se surullista, mutta kai siitäkin voi väsyneenä illalla repiä edes vähän huumoria..

  ps. meidänkin isi on insinööri ja eksyin tänne kivaan blogiin onian kautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeomaan,laiha pappa kikatellen menee :D Aikamoista kyllä että vanhuksille saa tollasia sanoa..kiva jos jaksaa vielä nauraa sille myös!

   Ja kiva kun löysit tänne! :)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.