Seinää parempi keskustelukumppani

torstai 14. kesäkuuta 2012 Valeäiti 4 Kommenttia

Ykkösellä on ollut tänään selkeästi verbaalipäivä. Varmasti johtuu siitä että saimme viettää peräti kuusi tuntia ihan keskenämme, ilman Insinööriä. Mulla on varmaan sellainen stimuloiva vaikutus.

Mutta on sitä hurjaa seurata. Kun lapsi katsoo sinua ihan hiljaa, ehkä huuliaan vähän liikuttaen, ja suorastaan näet miten siellä aivoissa vilisee: kirjaimet ja äänteet löytää toisensa, merkitykset kohteensa ja sanat lauseensa. Mutta ihan ei vielä ulos asti pääse.

Paljon tuli kuitenkin tänäänkin uusia juttuja, kuten jo vähän pidempiä sanoja; "ulkona" ja "hiekkakakku". Ylipäänsä voimme selkeästi nykyään kommunikoida. Vastaukset "joo" ja "ei" tulee ihan loogisiin kohtiin (kuten "ei en todellakaan tule juuri nyt syliin vaikka päähän sattuu lyötyäni sitä lattiaan kun takkia ei saatu heti päälle") ja se tekee ne asiat mitä siltä pyytää. Siis silloin kun huvittaa. Jännä fiilis kun puolentoista melko yksinäisen vuoden jälkeen täällä asuukin joku, josta on melkein jopa seuraa.

Päivän kohokohtana sieltä tapailevasta suusta tuli myös jotain joka kuulosti epäilyttävän paljon perisuomalaiselta sananlaskulta: "voi vittu". Päätin olla kuulematta sitä.

Ykkösellä on ollut tänään selkeästi verbaalipäivä. Varmasti johtuu siitä että saimme viettää peräti kuusi tuntia ihan keskenämme, ilman Insi...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

4 kommenttia :

 1. Jaa...jos joskus saan mukulan taalla Ranskan maalla niin eihan se kamalasti haittaa jos mukulan ensimmaiset sanat on voi vittu...voin vaittaa ranskalaisill, etta se tarkoittaa hyvaa paivaa suomeksi....tosin kopelosti kay kun vierailen Suomessa ja yritan selittaa sita voi vittua....

  T.Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se oppisi kiroilemaan sujuvasti kahdella eri kielellä :)

   Poista
 2. Meilla just toi vaihe varmisti kakkosen tulon meidan perheeseen :) Todettiin etta: "Hei, taahan on aika kivaa hengailla tan kanssa ja siita olis varmaan kiva jos olis joku samankokoinen jonka kanssa hengailla!" Sitten alkoikin uhmaika sopivasti vahan ennen vauvan syntymaa ;) Onneksi nyt jo helpottaa uhma, ja hoitotatikin kysyi eilen etta nauhotetaanko me jatkuvasti poikaa videolle kun se keksii niin omaperaisia juttuja :) Yritan muistaa naita aikoja sitten kun pojat on molemmat murrosikaisia...

  -Henkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on siis luonnon suunnittelema jekku! "tehdään tohon yksveeuhman ja vauvauoden perään vähän helpompi vaihe ennen oikeaa uhmaa niin ne erehtyy tekemään näitä lisää"???

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.