Vuoden 2040 kosto

tiistai 21. helmikuuta 2012 Valeäiti 2 Kommenttia

Ykkönen nukkuu oikein mukavan ennalta-arvatusti. Eli herää klo 20 alkaneilta yöunilta klo 21, 22, 00, 04 ja 06. Eimistäänsyystä. Kertyvä univelka tuntuu kivalta näiden loppuraskauden hormonien kyytipoikana, olen jatkuvasti varsinainen päivänsäde. (miksi siitä muuten puhutaan velkana kun sitä ei oikeasti pysty maksamaan takaisin? Eikä sitä varten pysty säästämään? Korkoja siitä kyllä kertyy ihan kivasti)

Tilanne on sentään korjaantunut sen verran että Ykkönen suostuu jo nukkumaan omassakin sängyssä. Tosin silloin sinne huoneeseen joutuu raahautumaan, sen sijaan että hyssyttelisi kahden sentin päässä nukkuvaa pötkälettä.

Onnekseni tämä ei tule täysin yllättäen, sillä en ole missään vaiheessa kuvitellutkaan että lapset nukkuisivat - ikinä. Ensin on vauvavuosi*, sitten ollaan kipeinä, sitten opetellaan omassa sängyssä nukkumista ilman jatkuvia palveluita (Samuel L. Jacksonin selostamana), sitten varmaan taas sairastellaan ja vielä murrosiässäkin ne luuhaa kaupungilla äitejä hereillä pitäen.

Tänä sumuisena aamuna olen kuitenkin keksinyt koston, jonka toteutan noin vuonna 2040 kun Ykkönen elää kolmekymppisen ruuhkavuosia. Aion silloin soitella öisin epätasaisin välein "no äiti tässä moi, ei mulla oikeastaan mitään asiaa ollut. Voisitko kuitenkin nousta hetkeksi tekemään maastavetoja 11kg painolla?". Sitten välillä pidän muutamien viikkojen (tai jopa kuukausien taukoja) niin että tottuu parempaan uneen. Sitten jatkan entistä tiuhemmalla tahdilla, ja valjastan myös Insinöörin soittamaan, sekä Kakkoselle että Ykköselle**. Insinöörin roolina on sitten soitella 1-2 tunnin välein "Moi, mulla ois vähän hiuko".


*Ykkönen nukkui keskivertoa paremmin vauva-aikana, Kakkosella on nyt kaikki mahdollisuudet romuttaa sekin toivo.
** Note to self: jos joskus mieleen hiipii Kolmonen, lue tämäkin teksti uudestaan.

Ykkönen nukkuu oikein mukavan ennalta-arvatusti. Eli herää klo 20 alkaneilta yöunilta klo 21, 22, 00, 04 ja 06. Eimistäänsyystä. Kertyvä uni...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

2 kommenttia :

 1. Mut hei, voihan kayda niinkin etta ykkosella ja kakkosella on sillon jo omia vauvoja ja silloin kylla maailman epakiitollisimmankin lapsen mieleen tulee ajatus: "mun aiti (ja isa) joutui kahlaamaan tan suon lapi mun takia..". Sillon me ollaan (ainakin hetkellisesti) omien lastemme silmissa superaiteja! Varsinkin jos otetaan se vauva omiin hoiviimme pariksi paivaksi niin etta univelkahuuruiset lapsemme saavat nukkua hieman :) Sita odotellessa ;)

  -Henkka

  P.S. Pidan peukkuja lottovoitosta teille niin etta voit hakee ykkosen hoidosta taksilla joka paiva!! Sitten samalla taksilla suoraan synnarille jos tarvii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, totta! Eli tämä kosto pitääkin itseasiassa suorittaa vähän aikaisemmin - silloin kun ne on just alottanu työelämässä eikä vielä tee lapsia. Silloinhan sitä on ihminen tärkeimmillään ja väsyneimmillään...

   Kokeilin muuten tänään vaihtoehtoa nro 2: pulkka + bussi. Muuten oikein kiva, mutta koin hauskoja hetkiä kun kitisevä lapsi ei halunnut pois pulkasta ja yritti kömpiä siihen takaisin bussin etuosassa samalla kun yritin maksaa matkaa...ja bussiin juokseminen ei kai sitten tässä vaiheesa olekaan paras idea. Nimim. täysin rikki.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.